Издания / премиери

Проф. Радж Рагунатан представя книгата си "Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?" пред българската публика

11 май, 17:30 ч., Американски център на Столичната библиотека

Проф. Радж Рагунатан представя книгата си "Ти си умен, успешен, но дали си щастлив?" пред българската публика

 

◊ СЪБИТИЕТО

Проф. Радж Рагунатан ще представи пред българска публика своята книга "Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?" на 11 май (петък), от 17:30 ч. в Американския център на Столичната библиотека, пл. "Славейков" 4А.

Американският професор е преподавател по маркетинг в Училището Маккомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин и води един от най-успешните курсове в платформата за онлайн обучения Coursera. Радж Рагунатан ще гостува за първи път в България.  

Представянето на книгата на 11 май се осъществява със съдействието на Културния отдел на Посолството на САЩ в България.

В "Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?" професорът обобщава научните изследвания на водещите фактори, определящи щастието, като предоставя практически препоръки как да постигнем състояние на щастие заедно с личната и професионалната реализация в живота. Написването на книгата му отнема 6 години, в които той самият трупа познания за щастието, събира научни изследвания от цял свят и ги анализира. Същевременно, провежда и лични наблюдения, беседи и анкети сред близо 30 000 души.

В проучване, което проф. Рагунатан прави сред своите студенти, той установява, че с наближаване на академичното им завършване и при получаване на конкретни предложения за работа, 23% променят мнението си относно важността на щастието в кариерното развитие и се отказват от него в името на по-висока заплата. Така той установява голямо противоречие между заявените позиции на хората относно щастието като приоритет и реалния им избор в живота.

В книгата читателите ще открият интересни примери как парите са фактор за щастие само до ниво, в което задоволяваме базовите си нужди, как могат сами да дефинират какво ги кара да се усмихват в ежедневието и да "тренират" щастието в собственото си съзнание. Защото щастливите хора са по-продуктивни, работят по-ефективно в колектив, по-креативни са, и печелят повече пари.

• В рамките на своето гостуване в България, Радж Рагунатан ще води и Мастър клас "Щастие. Изкуството на щастието в работата." - еднодневен тренинг, който ще се проведе на 15 май, от 10 ч. в Сатиричен театър "Алеко Константинов", София. 

"Ти си умен, успешен, но дали си ЩАСТЛИВ?" е преведена вече на 13 езика по света. У нас книгата на проф. Рагунатан може да бъде открита вече в книжарниците, както и да се поръча онлайн.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.05.2018 г. 16:23
Етикети:
Столична библиотекапредставяне на книга
Ти си умен успешен но дали си щастлив
Радж Рагунатан
Посетено:
1038
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27683-prof-radzh-ragunatan-predstavya-knigata-si-ti-si-umen-uspeshen-no-dali-si-shtastliv-pred-balgarskata-publika