Издания / премиери

Представяне на книгата „Архитектура за хора от третата възраст“ от Пламен Рилски

9 май 2018 г., 15.00 ч., НБУ

Представяне на книгата „Архитектура за хора от третата възраст“ от Пламен Рилски

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Архитектура” представят „Архитектура за хора от третата възраст“ от гл. ас. д-р арх. Пламен Рилски

Заповядайте на 9 май 2018 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е доц. д-р арх. Георги Георгиев, а модератор е авторът.

Изследователската дейност на арх. Пламен Рилски е свързана със систематизиране на достиженията и изследване на възможностите при създаване на архитектура за хора от третата възраст. Тези си изследвания авторът оформя в научен труд, първата част от който е настоящото издание. В книгата се разглеждат подходите при проектиране на сгради и комплекси за предоставяне на социални и медицински грижи. В следващите части се анализират принципите и особеностите на техните екстериорни и интериорни решения.

Пламен Рилски завършва „Архитектура“ във ВИАС, гр. София. Заминава за ФРГ, където работи като стажант и същевременно се дипломира в Политехниката в гр. Щутгарт. След завръщането си в България основава и ръководи проектантско бюро „Архибау” ООД. Едновременно с това подготвя и защитава дисертационен труд, свързан с архитектура за хора от третата възраст.

През 2010 г. започва своята преподавателска дейност и в НБУ, където от 2016 г. е главен асистент. Води лекционните курсове и тренинга по дисциплините „Сградостроителство” и „Архитектурни конструкции”.

* * *

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка. Книгата може да бъде закупена от електронна книжарница.

С медийната подкрепа на Аз чета.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
04.05.2018 г. 15:27
Етикети:
доц. д-р арх. Георги ГеоргиевЦентър за книгатаНБУ
гл. ас. д-р арх. Пламен Рилски
департамент "Архитектура"
Посетено:
1157
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27630-predstavyane-na-knigata-arhitektura-za-hora-ot-tretata-vazrast-ot-plamen-rilski