Издания / премиери

Антология на Нова социална поезия на български, английски и френски

Представяне на брой 12 на електронното списание на Нова социална поезия

Антология на Нова социална поезия на български, английски и френски

 

◊ ПОКАНА

Антологията на Нова социална поезия

– всичко предстоящо, което вече се случва

Електронното списание „Нова социална поезия” предстои да представи 12-тия си брой – и хартиената антология Нова социална поезия на български, английски и френски език.

Заповядайте да чуете на живо авторите на Антология на Нова социална поезия, на 26 април в клуб "Ялта", вратите отварят в 19:00, начало на събитието в 19:30!

Антологията е дело на редакторския екип на сп. „Нова социална поезия”: Александѫр Николов, Ваня Вълкова, Венцислав Арнаудов, Владимир Сабоурин, Иван Маринов, Николай Фенерски и Христина Василева. Книгата включва най-доброто – хартията задължава – публикувано в досегашните броеве на списанието, следвайки неговите постоянни рубрики.

Английското и френското издание селектират на свой ред от българската антология по строго жанров и тематичен принцип – само поезия и само текстове с отчетлив социален ангажимент. Антологията имаше щастието да разчита за превода си на солидарното сътрудничество на британския романист и културен медиатор Кристофър Бъкстон и утвърдения преводач от и на френски Красимир Кавалджиев.

Антология на Нова социална поезия, какво е това „животно“? Преди по-малко от две години, когато се създаде едноименната литературна група, това беше само wishful thinking или кошмар в добре охранявания периметър на комплекса от затворен тип „Мирен преход”. Нещо, което трябваше да се спихне от само себе си пред непоклатимите реалности на държавата, пазара, академията и техните литературни съешавания, отказа да умре от естествената по тия земи смърт на асоциалната ентропия. Нова социална поезия демонстрира, че има живот за литературата извън олигархическите мрежи на контрол над литературното поле, има живот след Мирния преход.

Събитие във фейсбук:

https://www.facebook.com/events/2098776283740652??ti=ia

 

Антологиите вече са разпространени от Amazon.com:

New Social Poetry. The Anthology https://www.amazon.com/New-Social-Poetry-Anthology

La Nouvelle poésie sociale (Nova sotsialna poezia. L'Anthologie https://www.amazon.com/Nouvelle

Нова социална поезия  http://novasocialnapoezia.eu/

 

 

Автор:
Нова социална поезия
Публикация:
24.04.2018 г. 13:19
Посетено:
1462
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27560-antologiya-na-nova-sotsialna-poeziya-na-balgarski-angliyski-i-frenski