Издания / премиери

Премиера на „Китай – събуждането на един гигант” от Хенри Полсън

25 април 2018, 18:30 ч., Зала „Сердика” на Гранд хотел "София"

Премиера на „Китай – събуждането на един гигант” от Хенри Полсън

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела

ви кани на премиера на книгата

„Китай – събуждането на един гигант” от бившия финансов министър на САЩ Хенри Полсън

 

В момента в Китай има 174 града с население над 1 милион души. В САЩ са девет. Икономиката на Китай се изстреля нагоре, а сградите я последваха. Шест от петнадесетте най-високи небостъргача се намират там (други три са в САЩ). Там се строят още 62 такива колоса, включително осем от бъдещите десет най-високи.

Как се стигна до издигането на новата суперсила в лицето на Червения дракон? „Китай – събуждането на един гигант” от бившия финансов министър на САЩ Хенри Полсън –  чужденеца в най-топли отношения с Китай – прави цялостен анализ на генезиса и развитието на новата китайска цивилизация.

В своята книга Хенри Полсън отговаря на ред важни въпроси:

  • Как Китай се превърна в икономическа суперсила?
  • Как всъщност се прави бизнес там?
  • Кои са най-добрите начини западните бизнесмени и политически лидери да работят или да се конкурират с Китай?
  • Как американската администрация преговаря и влияе на Китай по теми като авторитарното управление, мащабното замърсяване, огромното население и повишаващите се очаквания за икономически просперитет и сигурност в световен мащаб?

Като директор на „Голдман Сакс” Хенри Полсън има ключова роля в отварянето на Китай към частни инициативи. После, като финансов министър на САЩ, той инициира създаването на Стратегически икономически диалог, който подобрява същностно търговските отношения между двете държави. През своята кариера той е работил с най-високопоставените китайски политици, а същевременно е инициатор за създаване на учили­ще по Управление и икономика към Университет номер 1 в Китай – Цин­хуа. Почти всички лидери на Китай след Дън Сяопин са завършили този университет.

Заповядайте на 25 април от 18:30 ч. в зала „Сердика” на Гранд хотел София, където книгата ще представят създателят на поредицата „Власт и отговорност” Свилен Спасов, Захари Карабашлиев и икономистът Вера Асенова.

Линк към FB събитието: https://www.facebook.com/events/139346600245227/

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
23.04.2018 г. 14:12
Етикети:
поредица Власт и отговорностпремиера на книгаиздателство Сиела
Китай – събуждането на един гигант
Хенри Полсън
Посетено:
1117
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27548-premiera-na-kitay-sabuzhdaneto-na-edin-gigant-ot-henri-polsan