Издания / премиери

Премиера на „Лятно кино“ от Иван Вълев в София

20 април 2018, 18:00 часа, Greenwich Book Center

Премиера на „Лятно кино“ от Иван Вълев в София

 

◊ ПОКАНА

Издателска къща „Хермес“

има удоволствието да Ви покани на

премиера на „Лятно кино“ от Иван Вълев

в София

Книгата ще бъде представена от Мария Гарева.

Заповядайте на 20 април (петък) от 18,00 часа в Greenwich Book Center, бул. „Витоша“ №37.

 

◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

„Лятно кино“ представя прозата на поета. В разказите и новелите се оглеждат селското детство и градската младост на човек от поколението, израсло по времето на социализма. И преживяващо сега сътресенията на прехода. Оживяват най-ранните спомени от петдесетте години на миналия век – за кратка и невъзможна любов, за връщането към живота след сърдечна операция, за раздялата със земята и илюзиите на родителите.

С лека самоирония героят прави равносметка и преоценка на своя живот. Носталгията се преплита с фантазията, мечтата и въображението.

Иван Вълев е поет, автор на десет поетични книги. Най-новите от тях са „Любовна лирика“ (2012 г.) и „Лошо време“ (2015 г.). Завършил е славянска филология в София и е превеждал книги на полски поети и прозаици. Получавал е редица награди, между които „Пловдив“, „Златен ланец“, „Орфеев венец“, „Заслужил за полската култура“ и др. Публикувал е в периодичния печат. Негови стихове са превеждани на руски, немски, полски и други езици. Живее в Пловдив, където е работил в издателство „Христо Г. Данов“ и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
19.04.2018 г. 15:42
Посетено:
1232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27499-premiera-na-lyatno-kino-ot-ivan-valev-v-sofiya