Издания / премиери

Премиера на „Генезис и поле на логическата теория“ – монография на д-р Силвия Кръстева

19 април 2018, 18:30 часа, Зала 1 на СУ "Св. Климент Охридски"

Премиера на „Генезис и поле на логическата теория“ – монография на д-р Силвия Кръстева

 

◊ ПОКАНА

Катедра Философия на Югозападния университет „Неофит Рилски“ има удоволствието да покани всички, които са интересуват от проблемите на логиката и философската методология на премиерата на новата книга на д-р Силвия Кръстева „Генезис и поле на логическата теория. Студии по философска логика“. 

Представянето ще се състои на 19 април (четвъртък) от 18,30 часа в зала 1 на Софийския университет.

В монографията се предлага конструиране на общия генезис на логиката в три фундаментални парадигми: Аристотеловата логика, трансцендентално логическия проект на Кант и Хегел и новата парадигма, конституирана като логика на XIX век. Този цялостен подход извежда и демонстрира резултатите пред логическата теория днес: за систематиката на логическите форми и за търсенето на фундаменталните начала и структури на логическата теория.     

Заповядайте на представянето и дискусията за съвременните проблеми на логиката и философията и за проекциите днес пред изследователските хоризонти на теоретичното познание.  

Автор:
Невена Крумова
Публикация:
17.04.2018 г. 14:25
Етикети:
Силвия Кръстевапремиера на книгаФилософияЮгозападен университет
Генезис и поле на логическата теория. Студии по философска логика
Посетено:
1220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27496-premiera-na-genezis-i-pole-na-logicheskata-teoriya-monografiya-na-d-r-silviya-krasteva