Издания / премиери

Представяне на „Несъзнаваните аналогии: Как съпоставяме релационно сходни неща, без да осъзнаваме това“

18 април 2018 г., 16.30 ч., НБУ

Представяне на „Несъзнаваните аналогии: Как съпоставяме релационно сходни неща, без да осъзнаваме това“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя книгата „Несъзнаваните аналогии: Как съпоставяме релационно сходни неща, без да осъзнаваме това на гл. ас. д-р Пенка Христова на 18 април 2018 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е доц. д-р Лилия Гурова.

Ако сме съгласни, че мисленето за и чрез релации е белег за човешка интелигентност, то как да приемем твърдението, че мисленето по аналогия е когнитивно труден процес? В тази книга се търси отговор на такива въпроси, като се анализират резултати от изследвания върху мисленето по аналогия. Тя е предназначена за широк кръг хора, които си задават въпроси и обичат да мислят за това как работи човешкият ум.

 

◊ ЗA АВТОРА

Гл. ас. д-р Пенка Христова e преподавател от департамент „Когнитивна наука и психология“. Нейните основни изследователски интереси са в областта на паметта и мисленето. Член е на организациите „Cognitive Science Society“, „Association for Psychological Science“ и „Psychonomic Society“. Участва в редица национални и международни проекти, последният от които е „Разработване на инструмент за измерване на мотивацията на учениците“, финансиран от Фондация „Заедно в час“. Автор на множество статии в специализирани периодични издания и сборници от конференции.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета

 

Автор: Център за книгата
11.04.2018 г. 12:43
Посетено: 859
Етикети: психология, доц. д-р Лилия Гурова, Център за книгата, НБУ, когнитивна наука, гл. ас. д-р Пенка Христова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27451-predstavyane-na-nesaznavanite-analogii-kak-sapostavyame-relatsionno-shodni-neshta-bez-da-osaznavame-tova