Издания / премиери

Представяне на „Принципи на базите от данни“ от доц. д-р Юлиана Пенева

18 април 2018 г., 15.00 ч., НБУ

Представяне на „Принципи на базите от данни“ от доц. д-р Юлиана Пенева

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Информатика” отправят покана за представяне на „Принципи на базите от данни“ от доц. д-р Юлиана Пенева на 18 април 2018 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е доц. д-р Георги Тупаров.

В книгата се анализират и систематизират принципите на базите от данни. Сбито са изложени теоретичните основи на релационните бази от данни, както и проектантските и технологични похвати при тяхното изграждане. Съзнателно са избегнати примери с конкретен софтуер. Изложението цели систематично представяне на основните практически действия при разработването в съвременни условия на бази от данни и съответните им информационни системи.

Без да е учебно пособие по конкретна дисциплина, книгата подпомага обучението и самоподготовката в специалностите Информатика, Информационни системи и Компютърни системи и технологии. Полезна е за читатели с професионални интереси в областта на компютърните науки.

 

◊ ЗA АВТОРА

Юлиана Пенева е специалист с дългогодишен опит като научен работник и преподавател. Научната си кариера започва като редовен докторант по информатика в Институт по математика и информатика – БАН, където продължава да работи като научен сътрудник. През 1999 г. придобива научното звание „старши научен сътрудник“. Преподавателската си дейност започва като хоноруван преподавател в Бургаски свободен университет, Югозападен университет и Нов български университет през 1993 г. В периода 2000–2012 г. е извънреден професор в Американски университет – Благоевград и City University of Seattle – подразделение в България.

От 2005 г. Юлиана Пенева е редовен доцент в Нов български университет. Носител е на годишната награда на Ректора за най-добър преподавател. Научните ú интереси са в областта на базите от данни, информационните системи и електронното обучение. Автор е на книги и електронни учебни материали по компютърни науки, както и над 80 научни публикации.

 

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета

Автор: Център за книгата
11.04.2018 г. 08:08
Посетено: 622
Етикети: бази от данни, Център за книгата, НБУ, доц. д-р Георги Тупаров, доц. д-р Юлиана Пенева, департамент „Информатика”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27449-predstavyane-na-printsipi-na-bazite-ot-danni-ot-dots-d-r-yuliana-peneva