Издания / премиери

Представяне на Антологията на Нова социална поезия

Всичко предстоящо, което вече се случва

Представяне на Антологията на Нова социална поезия

 

◊ ПОКАНА

Електронното списание „Нова социална поезия” предстои да представи 12-ия си брой – и хартиената антология Нова социална поезия на български, английски и френски език.

Заповядайте да чуете на живо авторите на Антология на Нова социална поезия, на 26 април в клуб "Ялта". Вратите отварят в 19:00, начало на събитието в 19:30!

 

Антологията е дело на редакторския екип на сп. „Нова социална поезия”: Александѫр Николов, Ваня Вълкова, Венцислав Арнаудов, Владимир Сабоурин, Иван Маринов, Николай Фенерски и Христина Василева. Книгата включва най-доброто – хартията задължава – публикувано в досегашните броеве на списанието, следвайки неговите постоянни рубрики.

Английското и френското издание селектират на свой ред от българската антология по строго жанров и тематичен принцип – само поезия и само текстове с отчетлив социален ангажимент. Антологията имаше щастието да разчита за превода си на солидарното сътрудничество на британския романист и културен медиатор Кристофър Бъкстон и утвърдения преводач от и на френски Красимир Кавалджиев.

Антология на Нова социална поезия, какво е това „животно“? Преди по-малко от две години, когато се създаде едноименната литературна група, това беше само wishful thinking или кошмар в добре охранявания периметър на комплекса от затворен тип „Мирен преход”. Нещо, което трябваше да се спихне от само себе си пред непоклатимите реалности на държавата, пазара, академията и техните литературни съешавания, отказа да умре от естествената по тия земи смърт на асоциалната ентропия. Нова социална поезия демонстрира, че има живот за литературата извън олигархическите мрежи на контрол над литературното поле, има живот след Мирния преход.

 

ВХОД: СВОБОДЕН

Можете да следите събитието на New Social Poetry & Nouvelle poésie sociale

Автор: Пламена Гиргинова
03.04.2018 г. 17:35
Посетено: 805
Етикети: поезия; литература; премиера; антология; български автори; Нова социална поезия
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27416-predstavyane-na-antologiyata-na-nova-sotsialna-poeziya