Издания / премиери

Премиера на "Безумецът от Таро" от Деница Дилова

4 април 2018, 18:30 часа, DaDa Cultural Club - София

Премиера на "Безумецът от Таро" от Деница Дилова

 

◊ ПОКАНА

След успеха на „Дневният живот на нощните пеперуди“ – книгата победител сред 400 ръкописа в анонимния конкурс на „Сиела“ – Деница Дилова се завръща с нов роман, провокативен прочит на страстта. „Безумецът от Таро“ – тънката граница между любовта и егоизма. В света на „Безумецът от Таро“ всичко е заложено на карта.

Тя е доброто момиче. Той е лошото момче. Те не се познават, защото се движат по различни маршрути и в различни часове. Нейният и неговият живот нямат пресечна точка. Той влиза в съдебната зала, той е свикнал да се движи по ръба на закона. Тя е в тога, тя е законът. Погледите им се срещат и в този миг тя е само жената, а той е просто мъжът.

Между тези два погледа ще откриете и „Безумецът от Таро” – новият роман на Деница Дилова.

Победителката от анонимния конкурс на „Сиела” прави читателя съучастник на алтернативна история, в която любовта и егоизмът се оказват взаимнозаменяеми понятия, грубостта е единствената ласка, която ражда обич и доверие, а щастието се оказва мечта и бреме едновременно.

Съдия Надя Черняк е красива и успешна. Уважавана е от общността в града, има отдаден съпруг и две обичани деца. Животът ѝ е уреден. Образцов. И задушаващ. Доминик е баск, който търси бягство в България от потайно и вероятно нечисто минало. Всичко ще се промени и за двамата след онзи кратък момент в съдебната зала. И след намесата на една охранителна камера…

„Безумецът от Таро” е притча за изневярата като спасение и за изборите, пред които е поставен съвременният човек, разкъсван между професионалните очаквания, изискванията на осъдителното общество и собствените си желания.

В света на „Безумецът от Таро“ всичко е заложено на карта. Заповядайте на 4 април в DaDa Cultural Club (ул. „Георги Бенковски“ 10, София), за да преживеем риска заедно.

Разказвачи ще бъдат Любен Дилов, Захари Карабашлиев, а прекрасната Мария Силвестър ще ви пренесе някъде из записките на един… безумец.

„… и един човек да остане на земята освен теб, ще намери за какво да те осъди.”

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
03.04.2018 г. 15:59
Посетено:
1062
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27414-premiera-na-bezumetsat-ot-taro-ot-denitsa-dilova