Издания / премиери

1000 души в четири града аплодираха автобиографията на Стефан Данаилов „Романът на моя живот"

„Романът на моя живот" продължава своето национално турне

1000 души в четири града аплодираха автобиографията на Стефан Данаилов „Романът на моя живот"

 

Четири поколения българи присъстваха на представянията из страната на автобиографичната книга за най-обичания актьор Стефан Данаилов „Романът на моя живот", в съавторство с журналиста Георги Тошев. Срещите се проведоха в градовете Чирпан, Сливен, Казанлък и Бургас, където лично присъства и проф. Стефан Данаилов.

Развълнувани почитателки, майки с деца, студенти, местният елит и немалко актьори препълниха залите на общините в Чирпан и Сливен, Гранд хотел и СПА „Приморец" и дома на Чудомир в Казанлък, за да изразят уважението си към известния и обичан от много поколения български актьор. Стефан Данаилов се появи лично само в Бургас и си припомни как в града преди много години става популярен с участието си в сериала „На всеки километър" в ролята на майор Деянов. Като поздрав към публиката от останалите градове в първия лъч на турнето проф. Стефан Данаилов предварително бе записал лично послание, в което споделя незабравими моменти от тези места.

Нестихващи аплодисменти и препълнена зала посрещнаха Стефан Данаилов в Бургас. Актьорът пристигна лично за представянето на автобиографичната си книга „Романът на моя живот" в Гранд хотел и СПА „Приморец".

Самият хотел, оказа се, пази доста спомени от бурната младост на Данаилов, който не пропусна да загатне за тях с фразата „Ако стените можеха да говорят...". Бургас пък заема важно място в живота на актьора и той признава:

„Аз съм изживял едни от най-щастливите моменти на моя живот в Бургас и околностите му. Имам много спомени от младежките си години. Тук съм играл много театър, правил съм халтура, тук съм припадал и съм се напивал като казак. Едно от най-красивите неща в живота си съм изживял в Бургас, тук се вихреше любовта ми с Мери."

Георги Тошев представи обичания актьор пред бургаската общественост с думите:

„Бургас за Стефан  Данаилов е и любов, Бургас е градът, в който професор Данаилов за първи път разбира, че е известен, а книгата трябваше да бъде четивна, трябваше да отговаря на духа на Стефан Данаилов, а той е един лек, усмихнат човек. Така са талантливите".

„Тук съм преживял един от най-щастливите си моменти. В Бургас съм получил първата си голяма награда – заедно с Марги Хранова на Есенния фестивал за трудовите хора и морето. После ядохме и пихме три дни, а жена ми, бог да я прости, ме пита: „Хайде, какво става? Няма ли да си идваш? Такова празненство правиш, че все едно си получил Оскар", разказа още Стефан Данаилов.

На първия ред бяха и колегите му от бургаския театър Димитрина Тенева и Юрий Ангелов.

Професор Данаилов лично потвърди, че на 7 май ще присъства във Фестивалния комплекс във Варна, където варненската публика ще може да гледа спектакъла, подготвен по повод юбилея му.

В препълнените зали на срещите бе представен и документалният филм „Монолог" на Георги Тошев и Ема Константинова.

Третият тираж на една от най-продаваните биографии през последните години е вече по книжарниците в цялата страна.

„Романът на моя живот" продължава своето национално турне. На 16 април в Операта в Стара Загора също ще се играе спектакълът по повод юбилея на проф. Данаилов със специалното участие на неговия последен клас от НАТФИЗ и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Божидар Мицев. Това събитие ще се случи в присъствието на Мастера.

Следват още:

• Карлово – 17.04. (вторник) 2018 г. – 18,00 ч. – камерна зала на Народно читалище „Васил Левски-1861". Срещата е част от „Маратон на четенето".

• Димитровград – 18.04. (сряда) 2018 г. – 18,00 ч. – Градска библиотека „Пеньо Пенев"

• Асеновград – 19.04. (четвъртък) 2018 г. – 17,30 ч. – Градска библиотека „Паисий Хилендарски"

• Благоевград – 16.05. (сряда) 2018 г. –  в рамките на театрален фестивал „Тара-ра-бумбия"

 

На 19 май от Флоренция започва и европейското турне на книгата и филма, посветени на Стефан Данаилов. След това българската публика от още пет европейски града ще се срещнат с обичания актьор.

Други дати и места за представяне на филма и книгата ще бъдат допълнително съобщени.

 

Официална  страница на „Романът на моя живот": https://knigomania.bg/stefan-danailov-avtobiografia

 

Официален трейлър на „Романът на моя живот": https://www.youtube.com/watch?v=pGavtWDpRnA

 

Автор: Елица Пенова
02.04.2018 г. 17:10
Посетено: 1033
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27410-1000-dushi-v-chetiri-grada-aplodiraha-avtobiografiyata-na-stefan-danailov-romanat-na-moya-zhivot