Издания / премиери

Премиера на стихосбирката "Как ще посрещнем дъжда" от Мирослав Христов

23 март 2018, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Премиера на стихосбирката "Как ще посрещнем дъжда" от Мирослав Христов

 

◊ ПОКАНА

Издателство Смол Стейшънс Прес

Ви кани на

премиера на стихосбирката "Как ще посрещнем дъжда" от Мирослав Христов

Заповядайте на 23 март (петък) от 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото", НДК.

Книгата ще представят издателката Цветанка Еленкова, редакторът Марин Бодаков и поетът Илко Димитров.

"В "Как ще посрещнем дъжда" се усеща желание за смиряване и примиряване на човешкото с природното, на цивилизационното с натурното, на културното с естественото. Преплитането на космическото със земното е характерно за обновения почерк на Мирослав Христов, който същевременно е защитен с поетическа мощ, с усет за ритъм и владеене на поетическата метрика."
Митко Новков

"В третата книга с поезия на Мирослав Христов поетичните ситуации са поставени в контекста на интелектуалното им осмисляне, а чрез него, и това е особено ценно в тази книга, в отправяне на духовни послания, които въздействат директно, откриват веднага целта си. Въпреки духовната си наситеност тази поезия не е умозрителна, не е назидателна, тя страни от дефинитивността и декларативността, като се стреми и успява да въздейства чрез цветната и звучна енергия на изразите, чрез стихията на парадокса."
Илко Димитров

 

Мирослав Христов (1982) е завършил философия и магистратура „Изкуства и съвременност” в СУ. Автор на две книги с поезия („Череша с гравитация”, изд. "Арс", специалната награда на Националния литературен студентски конкурс, Шумен, 2010 г.) и „Зъби” (изд. „Ерго”, 2012 г.). През ноември 2012 г. се състои премиерата на неговата пиеса „Всичкоядецът” (реж. Ани Васева, номинация за ИКАР 2013). Отличаван е два пъти на конкурса Нова българска драма (2012 г., 2017 г.). Публикувал е в „Литературен вестник“, „Страница“, „Капитал Лайт“, „Съвременник“ и други издания. На 4-5 април 2018 г. в ДНК (в подлеза на НДК) ще бъде представено пърформанс-четене на новата му пиеса „Цикадите“ в рамките на драматургичната инициатива ПроТекст.

 

Автор:
Огранизаторите
Публикация:
21.03.2018 г. 17:44
Посетено:
939
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27340-premiera-na-stihosbirkata-kak-shte-posreshtnem-dazhda-ot-miroslav-hristov