Издания / премиери

„Сестри Палавееви по пътя към новия свят” и Алек Попов гостуват в Пловдив

Двете най-известни в историята ни близначки гостуват в Литературен салон Spirt & Spirit на 20 март

„Сестри Палавееви по пътя към новия свят” и Алек Попов гостуват в Пловдив

 

◊ ПОКАНА

След като Кара и Яра завоюваха отново своето място в класациите за най-продавани книги и след тематичното ретро парти, с което най-известните близначки в историята ни – Сестри Палавееви – приветстваха своите читатели в София, е време полето на бойните действия да се разшири до града на тепетата – Пловдив.

Освободете си датата 20 март 2018 г., защото най-превежданият български автор Алек Попов и „Сестри Палавееви по пътя към новия свят” ви канят да открехнете заедно вратата към чудния свят на романа.

От 19:00 ч. в клуб „Петното на Роршах” Александър Секулов и Алек Попов ще разговарят в рамките на Литературен салон Spirt & Spirit за смеха като лек от махмурлука на историята, за надмогването на табутата, за свободата да гледаме в миналото отвъд черно-белите клишета.

„Сестри Палавееви по пътя към новия свят” или продължението на първия партизански роман на 21. век преплита в себе си мотиви и сюжети в стила на филми като „Гадни копилета“ на Тарантино, „Банани“ на Уди Алън, абсурдните клипове на Монти Пайтън, епичния наратив на Толкин, югославските партизански екшъни и купчините винтидж комикси, за да профучи безкомпромисно през коловозите на историята и да надскочи измамната носталгия по миналото.

Сред страниците на  „Сестри Палавееви по пътя към новия свят” оживяват български комунисти, югославски партизани, банда джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е нормално.

Заповядайте!

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
19.03.2018 г. 16:11
Посетено:
771
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27327-sestri-palaveevi-po-patya-kam-noviya-svyat-i-alek-popov-gostuvat-v-plovdiv