Издания / премиери

Премиера на „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев

21 март 2018, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото” - НДК

Премиера на „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев

 

◊ ПОКАНА

Приятели, каним ви на премиерата на сборника с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев на 21 март от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”.

За сравнително краткия период на активна публицистика (2009–2016), без да е професионален писател, Вилислав Георгиев създава доста обемисто творчество. Сборникът, който издателство „Колибри” предлага на читателите, е селекция от публикациите му във в. СЕГА.

За тях ще ни разкаже съставителят Иво Балев, а за ярката, нестандартна личност на своя баща ще говори Катерина Георгиева. Кремена Димитрова ще прочете избрани произведения от сборника.

„Тимур и неговите командоси“ е псевдонимът, под който Вилислав Георгиев се подвизава в българското интернет пространство от времето на форумите и първите блогове, а по-късно започва да публикува статии, разкази и фейлетони в личния си блог и във вестниците „Капитал“ и „Сега“. Днес, за съжаление, той вече не е между живите, но талантливото му творчество продължава да кръжи около нас – да се чете, копира и разпространява в различни кръгове и клубове, онлайн и офлайн…

Поклонниците на Илф и Петров (но не само те!) ще оценят политическата сатира, бликащия абсурдистки хумор, непринудения начин, по който Вилислав жонглира с всякакви стереотипи и клишета. По думите на Иво Балев „авторът разказва неща, от които могат да ви настръхнат косите или да се разсмеете, да се изненадате, а защо не и да се замислите.”

Очакваме ви на 21 март в 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото", НДК! Модератор на събитието: Светлозар Желев.

 

Автор: Издателство Колибри
20.03.2018 г. 17:03
Посетено: 796
Етикети: фейлетони, разкази, сборник, премиера на книга, издателство Колибри, Вилислав Георгиев, Тимур и неговите командоси
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27323-premiera-na-timur-i-negovite-komandosi-ot-vilislav-georgiev