Издания / премиери

Премиера на „България в потури, но с цилиндър“ - кн. 2 от Петя Александрова

14 март 2018, 18:30 часа, Greenwich Book Center - София

Премиера на „България в потури, но с цилиндър“ - кн. 2 от Петя Александрова

 

◊ ПОКАНА

Издателска къща „Хермес“ 

има удоволствието да Ви покани на

Премиера на „България в потури, но с цилиндър“ - кн. 2

от Петя Александрова

в град София

Заповядайте на 14 март (сряда) от 18,30 часа в Greenwich Book Center, бул. „Витоша“ № 37

 

След големия успех на „България в потури, но с цилиндър“, Петя Александрова ни предлага още 50 нашенски истории от едно време.

Това са разкази за малко известни случки и преживявания на първите ни писатели и държавници: Добри Чинтулов, П. Р. Славейков, Цветан Радославов, Иван Вазов, Стефан Стамболов, Атанас Буров, княз Фердинанд, Михалаки Георгиев, проф. Александър Балабанов... Има и пиперливи в детайлите си истории – за първия фабрикант в Сливен, първия публичен дом в Шумен, за първите фотографи, „поетки“, газети, забавачници, телефони, монети и конкурси за „миски“...

Както казва литературният критик Димитър Бечев: „Тези прелюбопитни, тъжно-смешни, често сърцераздирателни в своя махленски драматизъм истории от живота на хайлайфа или пък от битието на културни и литературни първенци те карат да погледнеш с нов поглед към свещените олтари на литературния канон. И да възкликнеш с облекчение за своя утеха: „Ами и те били хора като нас!“.

Текстовете са поднесени с много любов, малко тъга и разбира се, с изключително фино и ненатрапчиво чувство за хумор.

 

Петя Александрова е българска журналистка и писателка. Родена е през 1948 г. в Ямбол. Завършва българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на 7 книги с поезия и проза за възрастни и 19 сборника с приказки и поезия за деца. Стиховете ù са превеждани на английски, полски, румънски, руски, словашки и турски език.

Автор: ИК "Хермес"
08.03.2018 г. 16:31
Посетено: 846
Етикети: Петя Александрова, София, премиера на книга, ИК Хермес, книга 2, България в потури но с цилиндър
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27264-premiera-na-balgariya-v-poturi-no-s-tsilindar-kn-2-ot-petya-aleksandrova