Издания / премиери

Премиера на стихосбирката "След опиянението" от Росен Кукушев

13 март 2018, 18:30 часа, Клуб "Дада"

Премиера на стихосбирката "След опиянението" от Росен Кукушев

 

◊ ПОКАНА

Драги приятели и почитатели,

Заповядайте на 13 март, вторник, от 18:30 часа в клуб "Дада" (ул. „Георги Бенковски“ 10) на представянето на втората поетична книга на Росен Кукушев "След опиянението".

Книгата ще представят Силвия Чолева и Владислав Христов, а авторът ще чете от своята поезия.

Росен Кукушев е роден на 16 февруари 1983 г. Завършва „Международни отношения“ и „Арабско общество и култура“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по „Нова и съвременна история“. Дебютната му стихосбирка „Вдъхновения и унищожения“ излиза от печат през 2012 г. Има публикации в различни периодични списания, вестници, антологии и сборници. Стиховете му са превеждани на английски и арабски езици. „След опиянението“ е втората му стихосбирка и излиза сега с логото на издателство „Ерго“.

 

„След опиянението“ ми връща смисъла, че да се пише честно и открито не е проява на слабост, а достойнство“, казва за книгата нейният редактор Владислав Христов.

"Росен Кукушев е вече познато име на ценителите на добрата поезия. Той се отличава със собствен глас – нещо рядко срещано сред днешните млади поети. При това той не е от поетите, които със сложни метафори, дълбокомислени философствания или небрежна естрадност се опитват да се харесат на публиката. Стихотворенията му са комбинация от емоционалност и разсъдъчност, от приземеност и виталност. Те черпят от различни култури и притежават силен интелектуален заряд."
Силвия Чолева

"В своята стихосбирка „След опиянението“ Росен Кукушев ползва една „сгъстена“ поетика. В този смисъл, макар и доста различна, неговата поезия ми напомня за Николай Кънчев. Не е лесна за четене, но няма празни редове. Тя не е за читатели, които търсят традиционна поетичност и романтика, а за тези, които изпитват удоволствие от трудното, задълбоченото четене."
Владимир Левчев

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.03.2018 г. 11:00
Посетено:
997
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27252-premiera-na-stihosbirkata-sled-opiyanenieto-ot-rosen-kukushev