Издания / премиери

Пътешествия по мистични места

Представяне на три книги за пътешествия из Монголия и България

Пътешествия по мистични места

 

◊ ПОКАНА

Скъпи приятели, очакваме Ви на 7 февруари (сряда) в 18.30 часа в Зала „В парка” (Малкото НДК) на чаша вино да си поговорим за пътешествия и откриване на нови магически хоризонти. Ще ви поведем в три различни посоки, на хиляди километри едни от други. Първо ще преоткрием нашата магическа българска земя. После ще поемем към Галисия, а накрая ще се озовем в Монголия, за да се докоснем до живот, подчинен на дивото.

Мистичен пътешественик в Западна България

Димитър Тонин-Мичо ще ни разкаже за свещените места. Ако приемем предизвикателството да напуснем пределите на София, на един хвърлей разстояние се намират Костинброд, Божурище, Сливница, Годеч, Драгоман, Трън, осеяни със скални феномени, тайнствени пещери, вълшебни ждрела, омагьосващи водопади, вековни дървета, древни светилища. За любителите на религиозния туризъм западният край предоставя интересни възможности за запознаване с чудесни образци на православната архитектура – знаменитата скална църква „Света Петка”, уникалните със своите стенописи църкви в Беренде и Калотина, множество средновековни манастири, огромен брой пазители-оброчища, охранявали жителите и селищата, които са ги изграждали и почитали.

Из мистичната Галисия - история за мегалити, келти и евкалиптови гори

Мая Николова ще ни разкаже за своето пътешествие из северозападната част на Испания и Португалия, в търсене на следи от най-древната архитектура на света – мегалитната. По пътя си тя открива неизвестни петроглифи, нарушава закона и се запознава с местен президент.

Да обичаш дивото. Монголия

Петя Димитрова ще се върне към едно вълнуващо приключение, когато с трима свои приятели поемат по 8000 км пътешествие от Москва през Сибир до пустинята Гоби. Петя ще ни разкаже и покаже как живеят хората в далечна Монголия. Ще научим повече за монголския будизъм, как той е оцелял по времето на социализма и колко е повлиян от живота на местните, в унисон със суровата природа. Петя обещава да сподели с подробности и една лична мистична история – за манастира Демчигийн и за скалите край него, които провождат енергия.

Ще можете да се запознаете и по желание да закупите с автограф книгите на някои от водещите:
„Трънски край. Природни, културни и исторически забележителности” от Димитър Тонин

„Софийска област – Запад (Божурище, Костинброд, Сливница, Драгоман, Годеч). Енциклопедичен пътеводител на свещените места” от Димитър Тонин

„Да обичаш дивото. Монголия” от Петя Димитрова


След края на представянето можем да продължим разговора, да послушаме музика, изпълнена от прекрасните Росен и Лорина и да помислим в каква посока можем да поемем в края на седмицата, за да обогатим ума и сетивата си в компанията на нови приятели!

Водеща на събитието – Силвия Великова, главен редактор на издателство „Шамбала” и участник във всичките пътешествия, организирани от Димитър Тонин-Мичо.
 
Автор:
Издателство Шамбала
Публикация:
07.02.2018 г. 11:38
Посетено:
1481
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27103-pateshestviya-po-mistichni-mesta