Издания / премиери

Представяне на „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише“

30 януари 2018, 16 часа, Ккнижарница „Колибри” - София

Представяне на „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише“

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Колибри” ви предлага още едно чудесно помагало, което се уповава на философията на Мария Монтесори и прилага нейната забележителна методика - „100 занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си да чете и пише“ (превод: Валентина Бояджиева).

Книгата е посветена на малчуганите до 6-годишна възраст и предлага идеи и занимания, които осигуряват спокойна домашна атмосфера, насърчават самостоятелността на детето и му помагат да усвои четенето и писането с лекота. Педагогическият метод на Мария Монтесори се опира на схващането, че детето развива своята интелигентност чрез сетивата и че преминава през „периоди на чувствителност”, по време на които мобилизира цялата си енергия, за да открие и усвои дадено умение. Чувствителният период за писането и четенето започва малко преди тригодишната му възраст и продължава до шестата му година. Книгата съдържа набор от красиви фотографии, илюстриращи идеите на авторката.

Мари-Елен Плас популяризира педагогическия модел на Мария Монтесори успоредно с професията си на моден стилист. Настанява се във вулканичната местност Оверн, Централна Франция, за да пише и да бъде в пряка връзка със света на детето, с неговата удивителна разгръщаща се енергия. Нейните книги приканват към създаването на спокойна обстановка, благоприятстваща прилагането на възпитателния принцип за насърчаване и зачитане на детето. Героите ѝ живеят в близост до природата, в реален свят, който понякога отстъпва място на една фантастична вселена – тази на детето вътре в нас, както и на причудливия „белгийско-британски“ хумор.

Не пропускайте представянето на книгата и методиката на Мария Монтесори на 30 януари от 16 часа в книжарница „Колибри” на ул. „Иван Вазов” 36. Със съдействието на Мирослава Иванова от Монтесори Академия „Детство под дъгата”.

 

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
29.01.2018 г. 14:26
Етикети:
премиера на книгаиздателство Колибри
Мари-Елен Плас
Мария Монтесори
Посетено:
1100
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27065-predstavyane-na-100-zanimaniya-po-sistemata-montesori-za-da-podgotvim-deteto-si-da-chete-i-pishe