Издания / премиери

Представяне на новата поетична книга на Борислав Костов „Пепел от пеперуди“ в Русе

1 февруари 2018, 17:30 часа, Регионална библиотека „Любен Каравелов"

Представяне на новата поетична книга на Борислав Костов „Пепел от пеперуди“ в Русе

 

◊ ПОКАНА

Регионална библиотека „Любен Каравелов" - Русе

ви кани на

Представяне на новата поетична книга на дългогодишния театрал, журналист и писател Борислав Костов „Пепел от пеперуди“

Заповядайте на 1 февруари 2018, четвъртък, от 17:30 часа в Галерия „Библиотека"

 

Нежност и красота, любов и еротика, облечени в цвят и стихове, са събрани в поетичния сборник на Борислав Костов. Любовна поезия с еротичен привкус, игривост и известна доза самоирония е създал известният писател и журналист. От мелодичните му стихове прозират творческа зрялост, житейска мъдрост, тъга и в същото време оптимизъм.

Цветната интерпретация на стиховете в книгата „Пепел от пеперуди“  са на Виолета Белчева, която се вдъхновява от мелодиката на думите и сътворява 18 илюстрации, намерили своя дом на страниците на изданието.

Борислав Костов е завършил немската гимназия в Ловеч и висше образование в УНСС (ВИИ „Карл Маркс“) - София. Твори успешно в областта на поезията и прозата. Автор е на монографии, посветени на писателя-дисидент Георги Марков, поета Пеньо Пенев и футболната легенда Георги Аспарухов – Гунди. Носител е на награди от национални конкурси за Яворова поезия,  любовна лирика, хумор и сатира.

Любопитен факт в биографията на Борислав Костов е, че той е прототип на един от героите от култовия български филм „Вчера“, чийто сценарист е известният писател Владо Даверов, негов приятел и съученик от немската гимназия в Ловеч.

Автор: РБ "Любен Каравелов" - Русе
28.01.2018 г. 16:52
Посетено: 1167
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27060-predstavyane-na-novata-poetichna-kniga-na-borislav-kostov-pepel-ot-peperudi-v-ruse