Издания / премиери

Представяне на сборника с разкази на Иглика Дионисиева "Кафе пауза"

19 януари 2018 г., 18:30 ч., Книжарница „Ориндж“

Представяне на сборника с разкази на Иглика Дионисиева "Кафе пауза"

 

◊ ПОКАНА

Lexicon - Издателството за българска литература
ви кани на

Представяне на сборника с разкази на Иглика Дионисиева "Кафе пауза"

„Разказваческа дарба и богата фантазия са отличителни белези на "Кафе пауза" от Иглика Дионисиева. В историите има съспенс и неочаквани обрати, необичайна образност, причудливи хрумвания и умение в диалозите. Минно поле от упоителни страсти и непреклонни характери.” Това са думите на Христина Мирчева за новия сборник с разкази „Кафе пауза” на Иглика Дионисиева.

А ние ще допълним, че в разказите й ще се срещнете с живота, бликащ стремително от всяко вместилище на езика, с паметта, която, ако я изгоним през вратата, се завръща като хидра през всички прозорци на мисълта ни. Ще се натъкнете и на неочаквани негови проявления, на други, абсурдни и налудничави образи и ситуации – и в тях ще откриете и много познати лица, и по нещо от себе си.

Елате чрез една кафе пауза заедно да преоткрием познатите и непознати предмети, места и лица от нашето вчера и днес. Да преминем през минното поле на страстите и собствените си отражения.

Книгата ще представят Александър Кръстев от „Аз чета”, Роберт Леви – редактор на разказите, а красиви музикални моменти ще внесе музикантът Константин Кучев.

 

Заповядайте на 19 януари 2018 г. от 18:30 часа
в Книжарница „Ориндж“ на ул. „Граф Игнатиев“ №18, кафенето на четвъртия етаж.

Автор:
Изд. Лексикон
Публикация:
15.01.2018 г. 12:15
Посетено:
1066
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26982-predstavyane-na-sbornika-s-razkazi-na-iglika-dionisieva-kafe-pauza