Издания / премиери

Представяне на романа „И додето се раждат лъчите“

11 януари 2018 г., 15.30 ч., НБУ

Представяне на романа „И додето се раждат лъчите“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя романа „И додето се раждат лъчите“ на Георги Караманев на 11 януари 2018 г. от 15.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е Магдалена Александрова, Клуб 8, а модератор е авторът.

„И додето се раждат лъчите“ е романизирана биография на големия български фотограф Йордан Йорданов – Юри, който, както Георги Караманев пише, „умееше да вижда хората зад снимките“. Почти десетилетие след смъртта му, прекрасните снимки излизат от забравата чрез един роман на границата между биографичното и художественото. Отличен е на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет 2017“ и е номиниран за наградата за издателски проект „Златен лъв 2017“ на асоциация „Българска книга“.

Йордан Йорданов – Юри е един от майсторите на българската фотография през последните 30 години на ХХ век. Днес името му е познато само на по-старото поколение, а творчеството и личността му са забравени. Печелил е награди от конкурси в Мюнстер, Сан Франциско, София, Пловдив, участвал е в изложби в Мюнхен, Токио, Хюстън, Лозана, Мексико Сити, Цюрих, Братислава и много български градове. Негови фотографии притежават някои от най-големите галерии по света.

За автора:
Георги Караманев е заместник-главен редактор на „Списание 8“, където подготвя широк кръг теми като автор и редактор. Работи в наследника на списание „Космос“ от 2009 г., а преди това е репортер във в. „24 часа“. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. „И додето се раждат лъчите“ е дебютният му роман.

* * *

По време на представянето изданието се продава с 10 % отстъпка.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
05.01.2018 г. 14:06
Етикети:
Център за книгатаНБУ
Йордан Йорданов – Юри
Магдалена Александрова
Георги Караманев
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26923-predstavyane-na-romana-i-dodeto-se-razhdat-lachite