Издания / премиери

Елица Георгиева представя творчеството си в „Перото”

19 декември, 19 часа, Литературен клуб „Перото”, НДК

Елица Георгиева представя творчеството си в „Перото”

 

◊ ПОКАНА

След като спечели първо френската, а след това и българската публика с експерименталния „не-роман” „Космонавтите само минават”, Елица Георгиева представи още един реализиран проект у нас в рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри”. Става дума за документалния й филм „Всяка стена е врата”, запечатал архивни кадри от култовото предаване на БНТ „Вариант М”.

А на 19 декември събираме почитателите на книгата и филма в Литературен клуб „Перото”, НДК. Каним ви на среща с творчеството на Елица точно в 19:00 часа!

Родена в София през 1982 г., Елица Георгиева живее от 15 години в Париж, където завършва магистратура по кино и творческо писане и реализира многобройни проекти в областта на документалното кино, литературното писане и пърформанса. Последният й филм „Всяка стена е врата“ получи две награди на престижния фестивал Cinéma du Réel. „Космонавтите само минават” е нейният триумфален литературен дебют - написана със самоирония и горчив хумор автофикция, която й носи отличието „Андре Дюбрьой”. И това не е всичко - творбата е номинирана за наградите: „Флор”, „Рьоне Фале”, „111-а страница” и три литературни награди на гимназистите от областите Ил де Франс, Лоара и Централна Франция, резултатът от които ще стане ясен през 2018 година.

Ако сте пропуснали възможността да се запознаете с талантливата Елица Георгиева до този момент, на 19 декември имате шанс да наваксате пропуснатото. Очакваме ви в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

https://web.facebook.com/events/146789562752805/  

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
16.12.2017 г. 17:06
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26879-elitsa-georgieva-predstavya-tvorchestvoto-si-v-peroto