Издания / премиери

Представяне на учебника „Основи на информатиката“ от авторски колектив на Департамент „Информатика“

13 декември 2017 г.,16.30 ч., НБУ

Представяне на учебника „Основи на информатиката“ от авторски колектив на Департамент „Информатика“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя „Основи на информатиката“ от авторски колектив на департамент „Информатика“ на 13 декември 2017 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е доц. Петя Асенова.

Учебникът „Основи на информатиката“ е предназначен за студенти първокурсници от група специалности на Нов български университет, за които е важно да имат един минимум от знания за информатиката като наука и нейните приложения в различни сфери. Едноименният курс е насочен към изграждане на съвременна обща картина за тази относително нова научна област, за нейните технически и технологични средства и възможностите им за приложение. Условно съдържанието се разделя на две основни групи - фундаментални и технологични, и е богато илюстрирано с примери. Материалът е структуриран в лекции, към всяка от които има въпроси и/или задачи, както и препоръчителна допълнителна информация. Изложеният материал позволява на студентите да се подготвят за текущи оценявания и финален изпит.

За написването на учебника са поканени преподаватели с дългогодишен опит, които имат експертиза в съответната област. Учебникът е основен текст по курса „Основи на информатиката“, но е полезно и интересно четиво за ученици от гимназиалната степен с повишен интерес към информатиката и технологиите, както и за всеки любознателен читател.

* * *

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
11.12.2017 г. 15:29
Посетено:
1383
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26832-predstavyane-na-uchebnika-osnovi-na-informatikata-ot-avtorski-kolektiv-na-departament-informatika