Издания / премиери

Премиера на „Колекционер на любовни изречения“ от Александър Секулов

7 декември 2017, 18:30 ч., Greenwich Book Center - София

Премиера на „Колекционер на любовни изречения“ от Александър Секулов

 

◊ ПОКАНА

Издателска къща „Хермес“
има удоволствието да Ви покани на

премиера
на
колекционерското издание
на
„Колекционер на любовни изречения“ от Александър Секулов


Заповядайте на 7 декември (четвъртък) от 18:30 ч.
в Greenwich Book Center, бул. „Витоша“ №37 - София

Преди 10 години излезе изящният роман „Колекционер на любовни изречения“ от Александър Секулов, познат на читателите като великолепен поет. Тогава аудиторията откри един омагьосващ разказвач, един от малцината майстори на словото, които създават и откриват светове. И рисуват животите, любовите, странстванията на героите си с лекотата на импресионистите и дълбочината на фламандските майстори.

Със следващите си романи Александър Секулов се утвърди сред значимите съвременни български писатели.

Десет години по-късно юбилейното колекционерско издание на „Колекционер на любовни изречения“ е истински подарък за неговите почитатели и предизвикателство към онези, които не са чели тази изящна история...

 

◊ ЗА КНИГАТА

Бивша циркова актриса плаща с остатъка от дните си, за да издири колекция от истории за мъжа, с когото е била 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани земи, но събира всички двайсет и осем истории за високия прегърбен вълшебник с оранжева риза и щастливо-отчаян поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, пчелен восък и сребро... И ги чете неизменно с ментово листо под езика.

Отзиви:

Не прилича на никоя друга книга, писана от български автор.
Литературен вестник

...от онези автори чародейци, които знаят мястото на всяка думичка във Вселената и създават нови светове, в които животът няма друг избор, освен да подражава на изкуството.
Таня Петрова

Нежна, магическа и силна история. Представях си едно опънато въже, по което всеки от нас върви. Любовта е единственото, което ни дава сили да се държим над пропастта.
Румяна Драгоева

Докато четеш, левитираш. Книгата сама по себе си е обект, подходящ за колекциониране.
Симона Мирчева


◊ ЗА АВТОРА

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Гравьор на сънища“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ (носител на награда „Пловдив“ и на награда „Перото“ в категория поезия).

Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда „Аскеер“ за съвременна българска драматургия.

 

Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
03.12.2017 г. 18:19
Етикети:
романАлександър СекуловСофияпремиера на книгаИК Хермес
колекционерско издание
Колекционер на любовни изречения
Посетено:
1599
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26790-premiera-na-kolektsioner-na-lyubovni-izrecheniya-ot-aleksandar-sekulov