Издания / премиери

Изкуството на детската книга: Представяне на издателство „Фют”

5 декември 2017 г., 15.00 ч., НБУ

Изкуството на детската книга: Представяне на издателство „Фют”

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата ви кани на представяне на издателство „Фют” „Изкуството на детската книга“ на 5 декември 2017 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус 1 в Нов български университет.

Водещ на събитието е Албена Раленкова, редактор на детска литература в издателство „Фют”.

През последните години на пазара се появяват все повече детски книги. Но дали количеството може да замести качеството? Един разговор за съдбата на детските книги, който ще повдигне много въпроси - какъв път изминава книгата преди да бъде разгърната от детето? Какви са съвременните тенденции в книгоиздаването за деца? И какво се случва с детските книги, когато литературната критика забрави за тях?

Албена Раленкова е завършила философия в СУ „Климент Охридски”. Преподавала е в Нов български университет, департамент „Масови комуникации”. Работила е като редактор на списание „Родители” и приложението му „Бебешори”. Един от учредителите е на асоциация „Родители”, а по-късно и първият ѝ изпълнителен директор. Сертифициран лектор е по защита на правата на децата. Член е на управителния съвет на списанията „Практическа педиатрия” и „Здраво дете - практическа педиатрия за родители”.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
01.12.2017 г. 16:59
Етикети:
детска книгаЦентър за книгатаНБУ
издателство Фют
Албена Раленкова
Посетено:
1360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26776-izkustvoto-na-detskata-kniga-predstavyane-na-izdatelstvo-fyut