Издания / премиери

Представяне на сборник „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“

1 декември 2017 г., 15.00 ч., НБУ

Представяне на сборник „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“

 

◊ ПОКАНА

Департамент „Национална и международна сигурност“ и Център за книгата отправят покана за представяне на сборник с доклади от международна научна конференция „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“, провела се на 19 май 2017 г. в аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“ в Нов български университет.

Представянето на сборника ще се състои на 1 декември 2017 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I.

Водещ на събитието е д-р Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България (2012-2017 г.) и министър на правосъдието (2009–2011 г.).

Модератор е проф. д-р Николай Радулов, ръководител на департамент „Национална и международна сигурност“.

Предложената тематика „Европа: Глобални заплахи и интегрирана сигурност. Сигурност в Черноморския регион“ се акцентира в обучителните програми на департамента и се дискутира с цел да се представят различни гледни точки по проблеми, които не слизат от обществено внимание и стават все по-актуални. Традиционно подредени в сборника, изнесените доклади създават възможност за допълнително осмисляне на информацията, за непосредствено използване на анализите, прогнозите и препоръките в тях от държавните институции в областта на сигурността, както и формират база за сравнителен анализ в близко и далечно бъдеще.

* * *

С медийната подкрепа на Аз чета.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
28.11.2017 г. 09:56
Посетено:
1201
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26753-predstavyane-na-sbornik-evropa-globalni-zaplahi-i-integrirana-sigurnost-sigurnost-v-chernomorskiya-region