Издания / премиери

Представяне на дебютния роман на Боян Тончев "Прагът" в Стара Загора

29 ноември 2017, 18.30 ч., Къща музей "Гео Милев"

Представяне на дебютния роман на Боян Тончев "Прагът" в Стара Загора

 

◊ ПОКАНА

Община Стара Загора,

Къща музей "Гео Милев"

и издателство "Скалино"

Ви канят на

представянето на дебютния роман на Боян Тончев "Прагът" в Стара Загора

Заповядайте в сряда, 29 ноември, от 18.30 ч. в Къща музей "Гео Милев" (ул. „Гео Милев“ 37), където авторът ще отговаря на въпроси от публиката, а за романа ще говори младият поет и критик Цветозар Цаков, чиито думи може да бъдат прочетени на задната корица на книгата:

"Какво става с всичко, което трупаме през земния си път, след като той приключи? Дали просто отива с нас в пръстта и се превръща в нищо или е само подготовка за нещо много по-важно, някъде отвъд? А какво, ако се окаже второто – ако новото изпитание, което ни чака, е с двойно по-неясни правила, а светът от другата страна на светлината няма нищо общо с това, което сме си представяли и в което сме вярвали цял живот? Какво ако не открием там своя Бог? Или открием нечий чужд?

„Прагът“, както всеки искрен акт на създаване на литература, е книга, която търси смисъла под една или друга форма. Смисълът да сме тук, смисълът да не сме и смисълът изобщо да си задаваме въпроси, на които предварително знаем, че отговор няма. В хипотетичния вечен живот след смъртта, където на пръв поглед всичко е в съвършен порядък, една новопристигнала душа се сблъсква с неочаквани проблеми и дилеми, които ѝ подсказват, че нищо и никъде не е това, което изглежда. Дори отвъд физическите измерения на живота, в света на чистия дух. И че в битката между доброто и злото най-зловещият враг, когото трябва да надвиеш, си самият ти."

Цветозар Цаков

* * *

Боян Тончев е роден през 1977 г. в София. Преминал е през праговете на Испанската гимназия в София и Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Вече пета година работи като телевизионен сценарист, а „Прагът“ (Scalino, 2017) е първият му роман.

 

Автор:
Изд. "Скалино"
Публикация:
27.11.2017 г. 15:31
Посетено:
1703
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26747-predstavyane-na-debyutniya-roman-na-boyan-tonchev-pragat-v-stara-zagora