Издания / премиери

Премиера на стихосбирката „Възможности“ на Валентин Славеев

8 ноември 2017, 18:30 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Премиера на стихосбирката „Възможности“ на Валентин Славеев


◊ ПОКАНА

Столична библиотека
представя

в поредицата "Дебюти в Столична библиотека"

Валентин Славеев

„Възможности“

поезия

С думи за книгата: Марин Бодаков

Редактор: Камелия Спасова

8 ноември │ 18:30 ч. │ сряда
Литературен клуб на Столична библиотека
пл. "Славейков" 4


На корицата: Правдолюб Иванов, From the series Study for bivalent objects (Schrödinger box), 2016
Художествено оформление: Константин Костов
Университетско издателство "Епископ Константин Преславски", 2017


„Отрицания и откази. Чрез аскезата лирическият аз в поетиката на Валентин Славеев постига високите нюанси на своето съществуване и се движи фронтално срещу себе си. От катастрофата се ражда поезията."
Марин Бодаков

„Поезия, в която читателят е поканен учтиво, но бива допуснат само под условие. Разпадът на граматиката е указание за смисъл, несъвпадащ непременно с акустичната плът на думите. Загадката е вълнуваща в степента, в която и разгадката е вторично кодирана. В този разлом е стаено поетичното в дебютната книга на Валентин Славeев."
Цочо Бояджиев

Валентин Славеев е студент в магистърската програма „Изкуства и съвременност (XX и XXI век)" към СУ „Св. Климент Охридски". Завършва бакалавърска програма в специалност „Философия" отново в СУ. Негови текстове могат да бъдат открити в онлайн медия „Въпреки", списание „Страница", „Литературен вестник", вестник „Култура". Валентин Славеев пише за съвременна българска живопис и родната театрална сцена. Номиниран е две поредни години (2015 г. и 2016 г.) в конкурса на „13 века България" за оперативна критика. Получава номинация в конкурса „Млад автор", организиран от „Литературен вестник". Има поощрителна награда от поетичния конкурс „Веселин Ханчев" в Стара Загора. През 2016 г. става студент на годината в раздел „Хуманитарни науки" и печели голямата награда за издаване на стихосбирка на 39-ото издание на националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев", резултат от който е поетичната книга „Възможности".


Автор:
Столична библиотека
Публикация:
08.11.2017 г. 15:34
Посетено:
939
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26615-premiera-na-stihosbirkata-vazmozhnosti-na-valentin-slaveev