Издания / премиери

Премиера на "Обратното на слънчогледа" от Цочо Бояджиев

07 ноември 2017, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Премиера на "Обратното на слънчогледа" от Цочо Бояджиев


◊ ПОКАНА

Издателство за поезия "ДА" има удоволствието да Ви покани на
премиера на "Обратното на слънчогледа" -
книга с избрани стихотворения на проф. Цочо Бояджиев.

По повод предишната му "Книга на ирониите и опрощенията" Боряна Кацарска проследява различните превъплъщения на таланта на проф. Бояджиев и много точно определя значимостта му:

"През 1999 г. Цочо Бояджиев публикува свои стихове от 1970-1974 г., тези, както ги нарече тогава, отдавнашни работи. През следващите години – 2000 (с „Пастир на думи“), 2002 (с „Прозорец на север“), 2005 (със „Сбогуване с предмети и други живи същества“), стана ясно, че през всичките тези години на историко-философски изследвания, на преподавателска отдаденост, на преводи, на чийто обем цели институти могат да завиждат и които без съмнение са плод на par excellence монашеско усърдие и строгост към себе си – подмолната работа на поезията никога не е преставала.

И днес е съвсем видимо, че Цочо Бояджиев би имал безапелационно присъствие в интелектуалния и книжовен масив на България дори и само като поет."

Може да се уточни - един от най-добрите съвременни български поети!

Заповядайте на 7 ноември, вторник, от 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото" на среща с неговата избрана поезия "Обратното на слънчогледа"!


Автор:
Издателство за поезия ДА
Публикация:
05.11.2017 г. 20:44
Посетено:
1911
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26596-premiera-na-obratnoto-na-slanchogleda-ot-tsocho-boyadzhiev