Издания / премиери

Представяне на книгата „Имре Калман – кралят на оперетата” с музика от негови оперети

5 ноември 2017, 14 часа, Музикален театър - Камерна сцена

Представяне на книгата „Имре Калман – кралят на оперетата” с музика от негови оперети


◊ ПОКАНА

Тази неделя, 5 ноември, от 14 часа ще бъде представена книгата „Имре Калман – кралят на оперетата” от Петър А. Вангелов. Събитието ще се състои на Камерната сцена на Музикалния театър.

По време на представянето ще прозвучат музикални арии, дуети, терцети и квартети от двете най-прочути и обичани оперети на Имре Калман „Царицата на чардаша” и „Графиня Марица”. Ще ги чуете в изпълнение на изтъкнатите солисти на Музикалния театър: Добрина Икономова, Еделина Кънева, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов и Христо Сарафов. Режисьор на спектакъла е Румен Григоров, а зад пианото ще е Блага Николова.

В юбилейния си сезон, в който чества 100 години професионална оперета в България, Музикалният театър ще отдаде почит на големия композитор чрез нова постановка на оперетата „Царицата на чардаша” с гост-режисьор от Виенската опера.  

Книгата на Петър А. Вангелов „Имре Калман – кралят на оперетата” e необичаен paзкaз зa живoтa и твopчecтвoтo нa cвeтoвнoизвecтния oпepeтeн кoмпoзитop. От гледната точка на езотериката и трансценденталната публицистика, както сам нарича похвата си, авторът рaзкpивaт нeизвecтни факти от личния живот на Имре Калман. Той се опитва да даде обяснение за твopчecкия пpoцec на великия композитор, автор на най-обичаните и популярни оперетни произведения. Книгaтa е част от поредицата „Духовен календар” на издателство „Пропелер” и би могла да е интересна, както за професионалните музиканти, така и за цeнитeлите нa езотериката и oкултизма.

 

Автор: Музикален театър
04.11.2017 г. 13:39
Посетено: 1264
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26586-predstavyane-na-knigata-imre-kalman-kralyat-na-operetata-s-muzika-ot-negovi-opereti