Издания / премиери

Джаз в Библиотеката или премиера на „България за начинаещи” от Веселина Седларска

31 октомври, 18:30 ч., Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”

Джаз в Библиотеката или премиера на „България за начинаещи” от Веселина Седларска


◊ ПОКАНА

След успеха на психологическия роман „Кладенецът” този октомври журналистът, политическият коментатор и писател Веселина Седларска ще ви изненада с „България за начинаещи. Джаз от сюжети и портрети” – пъстър букет от портрети и истории, всяка от които илюстрира многоликия и понякога неподдаващ се на обяснения свят на българина.

Сборникът ще бъде представен на 31 октомври от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, където авторът, Любомир Дилов-син и Захари Карабашлиев ще отворят кутията на… Веселина и ще си поговорят за българската журналистика, която се променя също толкова бързо, колкото динамично се развива и обществото ни, а всичко това ще се случи под звуците на импровизиран джем сешън от Фондация „Джазтет”.

Преливайки от разказ в разказ, без да следва стриктни правила, „България за начинаещи” се превръща в авангардно литературно изпълнение, в чиято мелодия зазвучава цялата народопсихология на българина, но в никакъв случай на цената на достоверността или непременната сензация.

Очакваме ви на 31 октомври от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, за да събудим музиката, която е в нас.

 


Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
30.10.2017 г. 15:19
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26544-dzhaz-v-bibliotekata-ili-premiera-na-balgariya-za-nachinaeshti-ot-veselina-sedlarska