Издания / премиери

"Покаянието като общение" - беседа на отец проф. Николаос Лудовикос

8 октомври 2017, 18 ч., Аула на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

"Покаянието като общение" - беседа на отец проф. Николаос Лудовикос


◊ ПОКАНА

Издателство „Омофор“

с любезното домакинство на
Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Ви кани на

беседа на протопр. проф. Николаос Лудовикос

"Покаянието като общение"


и представяне на книгите „Беседи“ том 1 и том 2


Известният със завладяващото си слово гръцки духовник и академичен преподавател протопр. проф. Николаос Лудовикос ще гостува в София за представянето на своите „Беседи“ том 1 и том 2, издание на „Омофор“.

Специално за българските си читатели отец проф. Н. Лудовикос ще изнесе и беседа на тема „Покаянието като общение“ и ще бъде насреща за въпросите на българската публика.

Протопр. проф. Николаос Лудовикос е преподавател по догматика и философия в Солунската църковна академия. Изнася лекции в Православния институт на Кеймбриджкия университет, в университета в Дърам и в други висши училища и изследователски центрове в Европа. Автор е на книги, студии и статии, посветени на въпросите на пастирското богословие, православната догматика и психотерапия.

Основавайки се на евангелските думи, авторът намира непосредствен и вълнуващ начин да анализира психологическите проблеми и духовни терзания на съвременния човек като нарцисизъм и себелюбие, грях и вина, любов и страх.

В двата си тома с беседи, издадени на български език, авторът посвещава вниманието си на фарисейския тип духовен формализъм, от една страна, и на автентичния духовен живот – от друга; на фанатичната вяра и духовната свобода, на радостта от Божията благодат и усещането за богооставеност и т. н.

Преводач от гръцки и на двата тома e Константин Константинов, а в редакторския екип са включени доц. д-р Свилен Тутеков (богословска редакция) от Православния богословски факултет на ВТУ, Пламен Сивов, Мила Игнатова и Ирена Иванова.

 
Къде: Аула на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (пл. “Св. Неделя” 19)

Кога: 8 октомври (неделя), 18 ч.

 

Автор:
Изд. "Омофор"
Публикация:
04.10.2017 г. 14:39
Етикети:
Беседибеседапремиера на книгаИздателство Омофор
протопр. проф. Николаос Лудовикос
Покаяние
Посетено:
1725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26397-pokayanieto-kato-obshtenie-beseda-na-otets-prof-nikolaos-ludovikos