Издания / премиери

Премиера на „Хавра“ от Захари Карабашлиев

20 септември, 19:00 ч., клуб „Терминал 1“

Премиера на „Хавра“ от Захари Карабашлиев


◊ ПОКАНА

След успешната предпремиера на „Хавра” – втория роман на Захари Карабашлиев – провела се по време на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2017 г., в сърцето на родната столица няколко от най-уважаваните български артисти и журналисти ще ви направят част от бляскав марш на фантазията по случай представянето на книгата.

На 20 септември от 19:00 ч. в клуб „Терминал 1“ една премиера ще размести пластовете на историята. Актьорите Симеон Лютаков, Цвета Дойчева и Гергана Кофарджиева-Гройс ще поемат обратния път към дома заедно с главните герои на романа – Никола Марков и Вера Елегина. Напрегнат сюжет и чувствителност, рисуваща двата бряга на истината – това ви очаква на територията на „Хавра“ и на сцената на популярния столичен клуб, превърнал се в алтернативно средище за нова култура.

На сцената ще се качат и авторът Захари Карабашлиев и уважаваният журналист Георги Тошев, а в края на вечерта посетителите на премиерата ги очаква голяма музикална изненада.

Там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от много значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.

Очакваме ви на 20 септември от 19:00 ч. в клуб „Терминал 1“ (ул. "Ангел Кънчев" 1). Вход свободен.

„Хавра“ е вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев и вече няколко седмици оглавява класациите, девет години след безапелационния успех на „18% сиво“. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

В мащабния и същевременно интимен свят на „Хавра“ история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, редуват се напрегнато действие и лиричност, и психологизъм и единственото силата на човешката воля може да промени хода на историята.

 
Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
19.09.2017 г. 17:34
Посетено:
1508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26328-premiera-na-havra-ot-zahari-karabashliev