Издания / премиери

Премиера на книгата на Ивет Лолова "Броеница на щастието"

20 септември 2017, 18:30 часа, Кафе-клуб "Влайкова"

Премиера на книгата на Ивет Лолова "Броеница на щастието"


◊ ПОКАНА

Издателство "Скалино" и Кафе-клуб "Влайкова"
ви канят на

премиера на книгата на Ивет Лолова "Броеница на щастието"

Заповядайте в сряда, 20 септември, от 18.30 часа в Кафе-клуб "Влайкова" на ул. "цар Иван Асен ІІ" № 11.

Книгата ще представи Жюстин Томс, а специален гост ще бъде доц. д-р Росен Калпачки, невролог, който участва с едно специално направено за книгата интервю.


Как ще реагирате, ако една непозната и нахална жена реши да гостува в дома ви за неопределено време? В такава ситуация попада семейството на шестгодишната Мила. Една тиха лятна сутрин загадъчната г-жа Е. влетява направо през прозореца на спалнята, самонастанява се и налага правилата си. А да се живее с нея не е лесно, защото има ужасен характер.

Ежедневието продължава почти по старому – ред сълзи, ред усмивки. Привидно примирените домакини не спират да мислят как да се отърват от натрапницата. Майката тренира усилено като събира всичкия си наличен физически и емоционален арсенал. Последната битка е решаваща. Финалът е драматичен и непредсказуем, какъвто е и самият живот.

„Броеница на щастието” е книга за щастието и епилепсията, за всекидневния живот, който продължава, съпътстван от тревоги и тъга, но и от радост и приятелска подкрепа. Болестта е само една от възможните трудности, които може да се изпречи на пътя ни. От нас зависи как да ги преодолеем и да продължим да живеем смислено и щастливо.

Книгата е налична в книжарниците на "Хеликон" и "Сиела" в София и в страната, както и в централните софийски книжарници "Гринуич център" на бул. "Витоша", книжарница "Петър Берон" на ъгъла на улиците "Шишман" и "Аксаков", както и в книжарница "Български книжици" при градинката "Кристал".


Ивет Лолова е родена през 1970 г. в Плевен. От 1980 г. живее в София. Завършила е „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски”. Последните осем години е работила като редактор и репортер в различни онлайн издания – Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Kafene.bg и други, и като „Ръководител проекти“ в уеб и маркетинг агенция „ABC Design & Communication”.
 
Носител е на отличието „Рицар на книгата“ за 2015 г. на Асоциация „Българска книга“. В момента работи като журналист на свободна практика. „Броеница на щастието“ е първата ѝ книга.
.

Автор:
Изд. "Скалино"
Публикация:
17.09.2017 г. 13:49
Посетено:
1738
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26317-premiera-na-knigata-na-ivet-lolova-broenitsa-na-shtastieto