Издания / премиери

Премиера на „Господ слиза в Атина“ от Александър Секулов в София

5 юли 2017, 18:30 ч., Литературен клуб „Перото“, НДК

Премиера на „Господ слиза в Атина“ от Александър Секулов в София


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес"
има удоволствието да Ви покани
на
премиерата на „Господ слиза в Атина“ от Александър Секулов
в град София
 
Заповядайте на 5 юли (сряда) от 18,30 ч.
в Литературен клуб „Перото“, НДК


Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Гравьор на сънища“, „Островът“ и „Скитникът и синовете“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда „Аскеер“ за пиесата „Няма ток за електрическия стол“.


◊ ЗА КНИГАТА

Сред анархията на гръцката столица двама приятели прекосяват отвъд територията на парите и секса, за да срещат жена, която е не жертва, а ловец в ловните територии на мъжете.

Клер има всеки любовник, когото пожелае, но никога не губи свободата си заради любовта. Носи в себе си повече страст и самодостатъчност, отколкото един мъж може да понесе. Безцелният флирт и случайните връзки са първите две стъпки на любовната й свобода. Третата е самият край на връзката. Напуска мъжете, както големите кораби напускат Пирея – леко, призори, без вина.

Жени като Клер могат да бъдат обичани единствено в отсъствието им. Отвъд любовта, отвъд историята, отвъд всяко усещане за сигурност. 

Това е „Господ слиза в Атина“. Роман предчувствие, който трябва не само да бъде прочетен, но и изживян.
В него има пророчески интонации, той буквално предсказва случващото се днес в Европа и в света. Един любовен триъгълник, в който сенките на героите падат през белите площади на Атина и стигат до тревожното зарево на връхлитащото ни бъдеще.

Отзиви:

Толкова светъл, уравновесен и лишен от цинизъм е този роман, че ти се иска да се забравиш във всяко изречение.
Маргарита Бойчева, журналист

Когато „Господ слиза в Атина“, пространствата и световете се срещат, греховете се изповядват, а законите се стъпкват от бягащи към себе си хора. Времето спира да отброява човешките избори и колебания. По празните улици на космополитния град настава божествена тишина.
Аделина Радева, журналист

Воайорството е основна тема на книгата. Веренски е воайор. Авторът е воайор. Господ е воайор. Романът е леко перверзен с дистанцирания си поглед към случващото се. Сексапилно, предизвикателно е това хладнокръвие. Но щом Господ го владее така добре, нека вземем няколко урока. Гледайки отблизо.
Лидия Манолова, журналист

 
Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
03.07.2017 г. 19:23
Посетено:
1107
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/26036-premiera-na-gospod-sliza-v-atina-ot-aleksandar-sekulov-v-sofiya