Издания / премиери

Премиера на „Близки срещи със смесени чувства“ от Мария Касимова-Моасе

Сборник с есета, статии, импресии и „бележки под линия”

Премиера на „Близки срещи със смесени чувства“ от Мария Касимова-Моасе


◊ ПОКАНА

Премиера на „Близки срещи със смесени чувства“
от Мария Касимова-Моасе!

Думите й парят, мислите й се роят в хиляди посоки, приятелството с нея е убежище. Никога не знаеш накъде ще те поведе поредната й журналистическа изява, знаеш само, че не допуска компромиси с ценностите си.

Мария не кокетничи с думите, защото смята, че няма по-силно оръжие от истината. Не се бои да заяви мнение, рискувайки психологическия си комфорт. Вярва, че любовта е единственото нещо, заради което всичко си струва – и сълзите, и самотните нощи, и глупавите признания.

„Близки срещи със смесени чувства” е реверанс към словото, белязало  живота й. Емоционален сбор от очерци и есета, напомнящи „детска къщичка от кашони, стари мебели и въображение.” Не й се сърдете, ако не мислите като нея, Мария не пише, за да се хареса – тя споделя.

Книгата ще бъде представена от автора на предговора Георги Тошев: „Това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие.”

За Мария ще говори и телевизионната журналистка Наталия Симеонова в качеството си на дългогодишна нейна приятелка.

Сборна формация артисти от Музикалната академия ще допринесе за топлата приятелска атмосфера.

Очакваме ви на 20 юни в 19:00 ч. в градината на СОХО на „Искър” 4!

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
18.06.2017 г. 17:27
Етикети:
Посетено:
1786
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25977-premiera-na-blizki-sreshti-sas-smeseni-chuvstva-ot-mariya-kasimova-moase