Издания / премиери

Разказите "Добре че умря Джузепе" на Пролетен базар на книгата

23 май 2017 г., 19:00 часа, Сцена Мраморно фоайе - НДК, София

Разказите "Добре че умря Джузепе" на Пролетен базар на книгата


◊ ПОКАНА

Издателство "Жанет 45" Ви кани на

премиерата на
сборника с разкази "Добре че умря Джузепе" от Антон Стайков
и илюстрациите на Любен Зидаров

Представят:
Дарин Тенев
Биляна Курташева

23 май 2017 г., вторник, 19:00 часа
Сцена Мраморно фоайе - НДК, София


Книга за парадоксите на всекидневието, разказани в едни уж невероятни истории - за чудаци-фантазьори, попаднали в кривото гърло на анахроничен софийски двор; за китари-пътешественици; за наследства без наследници; за придвижване без цел; за превратните съдби на хора, животни, предмети, сгради... И читателят, неусетно, заедно с героите, влиза в този балон, от който са изхвърлени торбите с пясък. Олеква, издига се над всичко и... губи контрол. Книга, с която поемаш риска да се приземиш в чужда история.
Надежда Радулова

* * *

Антон Стайков (1962) е художник и изследовател на визуалното, доктор по семиотика на рекламата. Той е автор на книгите „Кратка история на българския комикс“ (награда „Христо Г. Данов“, 2013 г.) и съавтор на „Българският буквар. 200 години в първи клас“ (награда „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга“, 2015 г.). „Добре че умря Джузепе“ е първата му книга с разкази.

Любен Зидаров (1923) е художник с дълга кариера и многобройни международни и национални награди. Илюстрира над 200 автори, между които Ханс Кристиян Андерсен, Марк Твен, Николай Райнов, както и приказки от цял свят. Едва ли има български художник, който да е повлиял повече за формирането на визуалната култура на четящите хора, особено на децата.


Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
22.05.2017 г. 15:34
Посетено:
1614
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25790-razkazite-dobre-che-umrya-dzhuzepe-na-proleten-bazar-na-knigata