Издания / премиери

„Португалският Кафка” Гонсало Тавареш в София!

Премиера на първото българско издание на „Пътуване до Индия” - 25 май, 18:00 ч. Литературен клуб „Перото”

„Португалският Кафка” Гонсало Тавареш в София!


◊ ПОКАНА

„Португалският Кафка” Гонсало Тавареш в София!

За него казват, че е „откритие” и „роден гений”, а самият Жозе Сарамаго признава, че книгите на Гонсало Тавареш разчупват традиционните граници на въображението.

Всепризнат като едно от светилата на новата португалска белетристика, Тавареш ще се срещне със софийската публика на 25 май от 18:00 ч. в Литературен клуб „Перото”. Повод за гостуването е първото българско издание на блестящата епическа поема „Пътуване до Индия”, намерила място в списъка „Топ 25 на португалската литература”!

„Литературата на Гонсало М. Тавареш е радикална и не ти позволява да останеш безразличен. Той е майстор в изкуството да шокира читателя”. 
~ Жозе Кастело, Ípsilon

„Тавареш е един от най-амбициозните автори на този век. Най-ценният му дар като писател е неговата способност да фрагментира света и да го реконструира отново, сякаш светът е негово собствено творение. Всяка от неговите книги е калейдоскоп, който пренарежда действителността, като отстранява излишното и осветлява същественото”.
~ Алберто Мангел

„Гонсало М. Тавареш демонстрира изненадващ, необятен талант. Този автор със сигурност ще бъде отличен от Шведската академия в рамките на следващите няколко години.” 
~ Magazine Arte

Книгите на „португалския Кафка” са преведени в повече от 50 страни. Романът „Йерусалим” намира място в португалско издание на „1001 книги, които трябва да прочетеш, преди да умреш” редом с творби на Джон Банвил и Филип Рот. „Пътуване до Индия“ е иронично прекосяване на митологични пространства, дирене на онази обетована земя за душата, където един уморен от собствената си апатия Запад си представя, че ще се върне, докато не открие като Блум, героя на Джойс, че нейните „гуру“ са най-обикновени и съмнителни продавачи на илюзии като всички останали.

Не пропускайте изключителната възможност да се запознаете с Гонсало М. Тавареш, един от най-бляскавите умове на днешна литературна Европа!

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
17.05.2017 г. 18:55
Етикети:
премиера на книгаиздателство Колибри
Пътуване до Индия
Гонсало Тавареш
Посетено:
741
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25747-portugalskiyat-kafka-gonsalo-tavaresh-v-sofiya