Издания / премиери

Представяне на ново издание на Нов български университет

18 май 2017 г., 15.00 ч., НБУ

Представяне на ново издание на Нов български университет


◊ ПОКАНА

Център за книгата представя „Консумативна култура и постмодернизъм“  от проф. Майк Федърстоун на 18 май 2017 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. д-р Евгения Благоева и проф. Кольо Коев, дсн.


Майк Федърстоун
е световноизвестен британски социолог, професор в Голдсмитс, Лондонски университет; гост-професор в университети в Барселона, Женева, Киото, Ресифе, Сао Пауло, Токио, Сингапур, Ванкувър; почетен професор на Нов български университет, София. Той е основател и главен редактор на „Theory, Culture & Society” (1982–) – най-влиятелното реферирано списание за културни изследвания в света; на списание „Body & Society” (1995–), както и на поредицата от книги „Theory, Culture & Society”. Основните му научни интереси са свързани с консумативната култура, социалната и културната теория, глобалната и дигиталната култура, формирането и разпространението на знанието, процесите на стареене и жизнения цикъл, автомобилността, естетизацията и др.

„Консумативна култура и постмодернизъм“ е научна класика, публикувана в две издания (1991, 2007) и преведена на дванадесет езика.


„Тази книга изгражда първата социология на постмодерността. Докато други автори просто говорят за постмодерното, Федърстоун показва как то работи.”
Норман Дензин

„Многобройните читатели, които искат да узнаят повече за света, в който живеят, ще открият в тази книга богато и прецизно описание на своя всекидневен живот... на радостите и тъгите на съвременния консуматор.”
Зигмунт Бауман


По време на представянето книгата се продава с 10% отстъпка.

С медийната подкрепа на „Аз чета“;


Автор: Център за книгата
15.05.2017 г. 13:24
Посетено: 604
Етикети: премиера на книга, Център за книгата, НБУ, Консумативна култура и постмодернизъм, Майк Федърстоун
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25713-predstavyane-na-novo-izdanie-na-nov-balgarski-universitet