Издания / премиери

Премиера на сборника с кратки разкази „Тая земя, оная земя“ от Иванка Могилска

Покана за пътуване между тая и оная земя

Премиера на сборника с кратки разкази „Тая земя, оная земя“ от Иванка Могилска


Авторката Иванка Могилска и издателство „Жанет 45” ви канят на премиерата на сборника с кратки разкази „Тая земя, оная земя“

Заповядайте на 11 май, четвъртък, от 18:30 часа, в галерия „Кредо Бонум“ на ул. „Славянска“ 2 (входът е откъм улица „Бенковски“).

„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа, вдъхновени от желанието на човека да пътува по света и от способността му да пътешества мислено из съществуващи и несъществуващи места, докато се занимава с обичайните си ежедневни дейности. Това са два начина на странстване, които правят живота по-богат, по-смислен и ни помагат да се справим със самотата, неудовлетвореността, страховете и тъгите си.

Редакторката на книгата – Мария Донева – я определя като книга за миговете: „За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.

Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“

Можете да чуете четири разказа, записани от авторката, на сайта на книгата http://taqzemq-onaqzemq.eu/

Художник на корицата и оформител на сборника е Кирил Златков.

Заповядайте на 11 май в галерия „Кредо Бонум“, където ще се разказват нови истории, ще се четат текстове от книгата и ще си говорим за възможните и невъзможни пътешествия.

Пътешествието продължава:

• 31 май 2017, сряда, 18:30 часа - Пловдив, Bee Bop Cafe, ул. "Гладстон" 1

1 юни 2017, четвъртък, 19:00 часа - Асеновград, Литературен шейкър в бар КоШиПрайм, ул. "Изложение" 2


Иванка
Могилска обича да разказва истории, да пътешества и да си задава въпроса „Какво би било, ако...“. Някои от отговорите, които е намерила, са част от сборника разкази „Тая земя, оная земя“.

Иванка Могилска е автор на две стихосбирки – „ДНК“ и „Иначе казано“, и на два романа – „Места за загубване“ и „Внезапни улици“. Книгите й са награждавани в няколко национални литературни конкурса. Стихове и откъси от романите са превеждани на английски, френски и унгарски.

 


Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
10.05.2017 г. 17:08
Посетено:
1250
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25678-premiera-na-sbornika-s-kratki-razkazi-taya-zemya-onaya-zemya-ot-ivanka-mogilska