Издания / премиери

Руснак направи от Евангелието на Юда трилър

Влад Доронин “Петото евангелие”

Руснак направи от Евангелието на Юда трилър


◊ СЪБИТИЕТО

Спецслужбите на три могъщи държави са по следите на ръкописа на Евангелието на Юда в романа на Влад Доронин “Петото евангелие” (“ЖАР – Жанет Аргирова”).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Руският трилър се опитва да отговори на въпроса: Може ли Евангелието на Юда да разклати устоите на християнската църква? Не случайно така упорито го крие Братството на шестимата, таен орден на високопоставени свещеници. Руският агент майор Серебряков, Грифит от ЦРУ и дори италианските тайни служби търсят ръкописа, който е заровен някъде в древните постройки на Ерусалим. Но архиепископ Келтски, на когото е поръчано да охранява Евангелието, отнася тайната в гроба. Истината обаче винаги излиза наяве.

Младата красива руска журналистка Чистякова пътува до Ерусалим. Тя иска да продължи търсенията на баща си – историк, правил проучвания върху евангелията. Записките на покойния й баща не дават никакви реални отговори на вълнуващите я въпроси, а някои моменти от дневника на Чистяков са странни и дори я плашат... Тя иска да се свърже с архиепископ Милош, за когото пише в дневника на баща й, защото мисли, че той е свързан по някакъв начин с тайната.

Открила следите, водещи към ръкописа, на журналистката й остава да разбере кода за достъп...

Автор: “ЖАР – Жанет Аргирова”
21.07.2006 г. 10:09
Посетено: 217
Етикети: трилър
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2561-rusnak-napravi-ot-evangelieto-na-yuda-trilar