Издания / премиери

Десетте лъжи на македонизма

Ново издание на книгата на проф. Божидар Димитров

◊ СЪБИТИЕТО

В навечерието на годишнината от Илинденско-преображенското въстание фондация КОМ съвместно с издателска къща “Ни плюс” представят новата книга на проф. Божидар Димитров “Десетте лъжи на македонизма” - трета от поредицата “Избрани любими книги от Божидар Димитров”. Преработеното издание на бестселъра на директора на историческия музей съдържа 101 цветни илюстрации.
 

◊ АВТОРЪТ ЗА КНИГАТА

“Тази книга разказва на достъпен за всеки език истината за начина, по който е изграден фундаментът на македонизма, т.е. за онзи нямащ нищо общо с историческата наука набор от чисти лъжи, с които се постановява дълбоката древност на македонската нация, език и държава. Истината е съвсем друга - македонската нация, език и държава са продукт на великосръбската държавно-политическа мисъл от края на XIX и началото на XX век”, накратко описва книгата си проф. Божидар Димитров.


◊ ЗА ПОРЕДИЦАТА

Поредицата на фондация КОМ  “Избрани любими книги на Божидар Димитров” стартира в средата на декември 2005 г. по случай 60-ата годишнина на автора със “Седемте древни цивилизации в България”, която за около половин година има вече тираж от 7000 бр., последвана от “Светослав Тертер – цар на българите (1300-1321)” – за 3 месеца – 3000 броя.

Фондация КОМ е издател и на книгите на проф. Димитров - “Разказ за историта на България” (тираж - 9500 бр.), “Истинската история на Освобождението (1860-1878)”, които са в челните места в класациите за най-четени книги, заедно с бестселъра за 2005 г. – “Дванадесет мита в българската история” от същия автор, достигнал завидния тираж от 28 000 продадени бройки.


◊ АНОНС

Очаквайте следващата книга на проф. Божидар Димитров, луксозно илюстрованото издание – “Войните за обединението на България”.


◊ БОЖИДАР ДИМИТРОВ В КНИЖАРНИЦА LITERNET

. Истинската история на Освобождението 1860-1878
. Светослав Тертер - цар на българите (1300-1321)
. Седемте древни цивилизации в България
. Десетте лъжи на македонизма
. 12 мита в българската история
. Руско-турската война. Хроника 1877-1878
. Българите и Александър Македонски
. Християнството в българските земи. Български манастири

Автор:
Аделина Данкова, Фондация "Ком"
Публикация:
19.07.2006 г. 14:33
Посетено:
461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2557-desette-lazhi-na-makedonizma