Издания / премиери

Премиера на книгата „Сектознание. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване“ от проф. Александър Дворкин

27 април 2017, 18:30 ч., Ателие–книжарница "Къща за птици"

Премиера на книгата „Сектознание. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване“ от проф. Александър Дворкин


◊ ПОКАНА

Издателство "Омофор"
и
Ателие–книжарница "Къща за птици"

Ви канят на

премиера на книгата

"Сектознание. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване"


„Стремежът да се сдобиеш с бог, който да снеме от теб непоносимото бреме на свободата е едно от главните изкушения на падналото човечество“
Александър Дворкин

 
Автор на мащабния труд е руският богослов проф. Александър Дворкин – един от най-изявените съвременни изследователи на новите религиозни движения и на методите на въздействие на деструктивните култове.

Изданието съдържа критични анализи за десетки съвременни религиозни организации, сред които „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“ (мормони), “Свидетели на Йехова“, сциентолози, култовете на Шри Чинмой, Сай Баба и мн. др.

Какви са характеристиките на сектантския жаргон? Кои са т. нар. комерсиални култове? Как се потвърждава приказката, че „ако искаш да забогатееш, можеш да си направиш собствена религия“? Очакваме Ви да потърсим отговор на тези и още въпроси заедно със събеседниците, които ще се включат в събитието!

Книгата ще представят: Неврокопският митрополит Серафим, проф. д-р Иван Желев, богослов, председател на Центъра за проучване на нови религиозни движения, и преводачът на българското издание Андрей Романов, редактор в Православие.БГ, доктор по философия.


Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. "Проф. Асен Златаров" 22)

Кога: 27 април (четвъртък), 18:30 ч.




Автор:
Организаторите
Публикация:
24.04.2017 г. 17:36
Етикети:
премиера на книгаИздателство Омофор
Александър Дворкин
Сектознание. Тоталитарните секти
Посетено:
1457
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25553-premiera-na-knigata-sektoznanie-totalitarnite-sekti-opit-za-sistematichno-izsledvane-ot-prof-aleksandar-dvorkin