Издания / премиери

Кметъла се завръща с втора книга и подобаващо рок представяне

Представяне на „Кметълски истории. Катунът от Каварна“ от Цонко Цонев - 20 април, 20 ч., Rock Bar Fans

Кметъла се завръща с втора книга и подобаващо рок представяне


◊ СЪБИТИЕТО

След огромния успех на първата книга на превърналия се в легенда бивш кмет на град Каварна Цонко Цонев – „Кметълски истории“, издателство „Ентусиаст“ публикува и продължението ѝ – „Кметълски истории. Катунът от Каварна“. Авторът и издателството за втори път организират подобаващо представяне на книгата на 20 април, от 20 ч. в Rock Bar Fans, на което се очакват знаменитости от българския елит и заклети рок фенове. На събитието ще присъстват Б.Т.Р., Черно фередже, Конкурент и Звездомир Керемидчиев.

Втората книга на дългогодишния градоначалник на крайморския град, голям фен на рок музиката и инициатор на всички издания на фестивала „Каварна рок фест“ се явява като естествено продължение на „Кметълски истории“, в която авторът в 14 глави повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.

В „Кметълски истории. Катунът от Каварна“  Цонко Цонев започва историята си от мястото, на което я е приключил с първата си книга – турнето на Галактическия катунджия, последвало трите представяния в София, на което се е срещнал с неутолимото любопитство на публиката за още факти от сцената и задкулисието на фестивалите и концертите в Каварна. Именно това любопитство е факторът, който накланя везните към написването на втора книга. Цонев се среща с почитателите на рока из цялата страна и в крайна сметка се убеждава, че „Катунът живее и диша“.  Затова той винаги се обръща към гостите на представянията с фразата: „Преди вие идвахте при нас, сега аз дойдох при вас“. Случилите се през последните години събития в Каварна са разпалили пожар, който не може да бъде погасен лесно.

След вълнуващото описание на миналогодишното си турне, Кметъла насочва историята си към разказ за гостуванията и концертите на величия от ранга на „Дийп Пърпъл“, UFO, „Скорпиънс“, Йорн Ланде и българската банда „Конкурент“. Сладкодумният рокаджия посвещава цяла глава от книгата си на най-забавните куриози от опита му като домакин, а последната част от „Кметълски истории: Катунът от Каварна“ посвещава на града, който разцъфтя през неговото управление – Каварна.

Вълнуваща и забавна, втората книга на Цонко Цонев е пропита със свободния дух на рока и няма да разочарова почитателите на качествената музика.

 

◊ ЗА АВТОРА

Цонко Цонев е български политик, кмет на община Каварна от 2003 г. до 2015 г. Завършва средното си образование в МГ „Иван Вазов“ в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

В периода 1994–1995 г. е юрист на община Каварна, а от 1995 до 1999 г. е общински съветник в Каварна. Адвокат е в адвокатската колегия в Добрич и е специалист по граждански дела.

Заклетият фен на рок музиката е избран за Мъж на България за 2005-та година.


Автор:
Изд. Ентусиаст
Публикация:
19.04.2017 г. 19:33
Етикети:
Цонко Цоневпремиера на книгаИздателство Ентусиаст
Кметълски истории. Катунът от Каварна
Посетено:
1030
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25504-kmetala-se-zavrashta-s-vtora-kniga-i-podobavashto-rok-predstavyane