Издания / премиери

Соломон Паси и Валентин Горанко са съставители на юбилейното преиздание на „Сказки по логика“

Представяне на сборника на 19 април от 17:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Соломон Паси и Валентин Горанко са съставители на юбилейното преиздание на „Сказки по логика“


◊ ПОКАНА

Юбилейното преиздание на сборника "Сказки по логика", изнесени през пролетта на 1987 в Софийския университет, е по книжарниците от средата на април 2017 г.

„Годината 2016 показа, че светът днес е на подобен кръстопът, както преди 30 години, а математическите логици показват, че в този свят има и нещо устойчиво, сочещо пътя напред: Истината и науката за Истината - логиката!“, споделят съставителите Соломон Паси и Валентин Горанко.

Представяне на сборника под надслов „Логически мускетари: 30 години по-късно!“ ще се проведе на 19 април (сряда) от 17:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

За книгата ще говорят авторите и Любен Козарев, управител на издателство „Изток-Запад“.

Съорганизатори на събитието са Софийски университет "Св. Климент Охридски", Издателство "Изток-Запад", Катедра "Математическа логика и приложенията ѝ", Факултет по математика и информатика, Секция "Алгебра и логика" към Института по математика и информатика при Българската академия на науките и авторите на "Сказки по логика".


Автор:
Издателство "Изток-Запад"
Публикация:
18.04.2017 г. 17:50
Етикети:
Посетено:
1496
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25502-solomon-pasi-i-valentin-goranko-sa-sastaviteli-na-yubileynoto-preizdanie-na-skazki-po-logika