Издания / премиери

Премиера на сборника Soapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside от шотландския писател Браян Стюарт

25 април 2017, 18 часа, Литературен клуб "Перото" - НДК

Премиера на сборника Soapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside от шотландския писател Браян Стюарт


◊ ПОКАНА

Издателство „Парадигма” Ви кани на 25 април 2017 г. от 18 часа в Литературен клуб „Перото” на представянето на сборника Soapdodgers: Personnel. 1 Prague. Outside от шотландския писател Браян Стюарт (Brаyan Stewart).

За представянето е осигурен преводач.

Сборникът включва кратки разкази и една новела за шотландския характер като го разглежда през погледа на края на 20. век.

Персонажите са изображения на различни аспекти на човешкото състояние, но и на шотландската нация. Главните герои варират от успели емигранти до отчаяни хора. Разказите, макар да са фокусирани върху шотландското нещастие, са изпълнени с чувство за хумор и сарказъм.

Новелата „1 Prague. Outside” настанява шотландския главен герой в чешката столица през 90-те години на миналия век сред група от чуждестранни, предимно английски, работници емигранти. Всички, с изключение на главния герой, който не може да преодолее екзистенциалната си тревога, се наслаждават на живота в процъфтяваща Прага.


Автор:
Парадигма
Публикация:
18.04.2017 г. 11:41
Етикети:
премиера на книгаиздателство Парадигма
Soapdodgers
Brаyan Stewart
Браян Стюарт
Посетено:
1276
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25494-premiera-na-sbornika-soapdodgers-personnel-1-prague-outside-ot-shotlandskiya-pisatel-brayan-styuart