Издания / премиери

Българо-сирийската писателка Даян Шаер с литературно турне в страната

Писателката ще представи своя първи роман и късометражен филм в Ловеч, Велико Търново и Русе

Българо-сирийската писателка Даян Шаер с литературно турне в страната


◊ СЪБИТИЕТО

Българо-сирийската авторка Даян Шаер ще представи късометражния филм по своя първи роман „Има ли места в Рая?” на кратко литературно турне в страната.

• На 28.03.2017 г. (вторник) писателката ще се срещне със своите почитатели в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в град Ловеч. Представянето ще стартира в 17:00 ч.

На 29.03.2017 г. (сряда) Даян Шаер ще зарадва публиката в Melon Live Music Club в град Велико Търново. Събитието започва в 20:00 ч.

На 30.03.2017 г. (четвъртък) писателката ще представи своя първи роман и късометражен филм в BH Cafe-Library в град Русе. Срещата там започва от 19.00 ч.

Преди прожекцията авторката ще сподели с публиката съкровени спомени и впечатления от онази Сирия, която тя помни, преди войната. Даян Шаер ще разкаже какво я провокира да се заеме с тежката история на една жена, осмелила се да обича в размирно време и да се превърне в бежанка.

Предстои обявяването на още дати и градове от литературното турне на писателката в България. Входът за събитията е свободен.


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Даян Хасан Шаер е млада авторка от българо-сирийски произход. Тя определя себе си като мост между двете държави, носи древната сирийска култура и съвременното излъчване на модерна европейска жена.

"Има ли места в Рая?" е книга за историите, които ни променят завинаги. Между страниците се отваря свят, който ще те накара да ожаднееш за живот. Приказка за безсмъртните мечти и заличените животи. За смелостта на младо момиче и силата на духа, който идва при нас в най-трудните ни моменти. За горещината на лятото и тази на любовта, която гори вътре в нас. И за небето... Това, към което гледаме, когато имаме нужда от Надежда. Но от тези небеса не падат звезди, а бомби. И не сбъдват желания, а взимат животи. Любовта и войната застават лице в лице и жадно се гледат в очите. После изгарят в страстна целувка и остават отломките на ненужните ти парчета. Остава само сърцето, което жадно тупти за любов. Това е история за живота, който не дава втори шанс... Ти сам си го вземаш.

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.03.2017 г. 23:34
Посетено:
2592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25342-balgaro-siriyskata-pisatelka-dayan-shaer-s-literaturno-turne-v-stranata