Издания / премиери

Премиера на „Лятото на астрите“ от Илеана Стоянова в София

9 март 2017, 17:30 ч., Литературен клуб "Перото", НДК

Премиера на „Лятото на астрите“ от Илеана Стоянова в София


◊ ПОКАНА

Издателска къща „Знаци“ ви кани на 9 март 2017 г., от 17:30 до 18:30, в клуб "Перото" на НДК, където ще се състои премиерата на стихосбирката „Лятото на астрите“ от Илеана Стояновa. Редактор на книгата е Георги Константинов. Художник - Владимир Пенев.


◊ ЗА КНИГАТА

Жени Костадинова: Ще кажете - всички поети пишат за любов! Да, но пишат различно. Чувстват и чуват различно, изразяват се според вътрешната си подредба или хаос и според външните си привидения. Колкото е лесно на пръв поглед, толкова е трудно по същество да се пише любовна лирика. А Илеана пише за любовта така – сякаш Ева, изгонената от рая, е дошла при нас по Божия воля, като дар и наказание, да ни разкрива в талантливи поетични форми своите нежни чувства и вопли, своите възхити и омерзения.

Рада Александрова: Струва ми се, че с тази книга Илеана Стоянова ни казва: „Любовта не е щадящо чувство, нито дори това, което наричаме обикновено – любов. Тя не само е всичко, което ни заобикаля и в което се блъскаме или слушаме музиката му, галим багрите и клетките му. Да, тя е всичко върху което стъпваме и се люлеем като вода, прегръщаме и се отбраняваме, тя е цялото съвършенство на мига, и деня, и живота. Тя е просто Сътворението.


Автор:
Публикация:
08.03.2017 г. 09:36
Посетено:
910
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25222-premiera-na-lyatoto-na-astrite-ot-ileana-stoyanova-v-sofiya