Издания / премиери

Премиера на „Опитомяване на камъка“ от Анна Христова в София

10 март 2017, 18:30 ч., НДК - Зала 4

Премиера на „Опитомяване на камъка“ от Анна Христова в София


◊ ПОКАНА

Издателска къща „Знаци“ ви кани на 10 март 2017 г., от 18:30 до 19:30, в зала 4 на НДК, където ще се състои премиерата на книгата „Опитомяване на камъка“ от Анна Христова. Това е дебютната й стихосбирка. Редактор е Керана Ангелова. Художник - Невена Ангелова.


◊ ЗА АВТОРА

Анна Христова е родена в гр. Казанлък, където завършва със сребърен медал Математическа гимназия "Н. Обрешков". Участва успешно в олимпиади по физика, математика и руски език. Учи журналистика и завършва Техническия университет в София. Живее и работи в София като дизайнер, собственик е на модни ателиета „Анита“. Автор е на поезия и хайку. Има публикации в списанията „Море“, „Но поезия“, „Manu propria“ и др.


◊ ЗА КНИГАТА

Нели Лишковска: "… Словото е вид власт. Авторът е "собственик" на езика. Езикът (във всекидневното си значение) е изображение без перспектива. Но не и този на твореца. Чрез него поетът имплицира непреходност и стремежът му е едновременно да се изрази, но и да създаде своеобразен "превод" на личната си чувствителност и мисъл.

Задача, с която Анна Христова се справя брилянтно в своята първа поетична книга, оставяйки след себе си белите камъчета на спомените."

Автор:
Публикация:
08.03.2017 г. 09:12
Посетено:
1423
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25221-premiera-na-opitomyavane-na-kamaka-ot-anna-hristova-v-sofiya