Издания / премиери

Премиера: „Завръщането на Басат”

27 февруари 2017, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото”, НДК

Премиера: „Завръщането на Басат”


◊ СЪБИТИЕТО

Eдин от най-забележителните рекламисти на нашето съвремиe - Луис Басат, се завръща в България за премиерата на книгата „Завръщането на Басат” от Висенс Виляторо! Тя ще се състои на 27 февруари от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК, в присъствието на автора.

Висенс Виляторо е уважаван каталонски писател и журналист, носител на престижни награди, директор на Центъра за съвременна култура на Барселона и на Фондация „Рамон Люл“ – за разпространение и утвърждаване на каталонския език и култура. Негови творби са превеждани на испански, немски, френски, италиански, а сега и на български. В разказа за историята на семейство Басат Виляторо съчетава факти и свидетелства от реалния живот с разсъждения за културното наследство на европейския континент.

Луис Басат беше у нас в края на ноември 2016 г. за участие в серия от културни и образователни събития, обединени в проектa „Луис Басат и креативността”, иницииран от Фондация Фотофабрика и Ogilvy Group Bulgaria. В рамките на гостуването той изнесе лекция в Аулата на Софийския университет, по време на която беше представена неговата книга „Креативността”, издадена от „Колибри”.

Сега човекът, ръководил най-големите рекламни и PR кампании в Испания и Латинска Америка, пристига за премиерата на „Завръщането на Басат” – уникално по рода си географско, историческо и литературно пътешествие, вдъхновено от собствената му колоритна фигура. Това не е роман, а по-скоро хроника за произхода и миграциите на едно сефарадско семейство, от историческото прогонване на евреите от Испания през 1492 г. до наши дни.

Премиерата на „Завръщането на Басат” ще се състои на 27 февруари от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, с участието на автора на книгата Висенс Виляторо, самия Луис Басат и преводачката - Елица Попова.

В присъствието на Негово превъзходителство Хосе Луис Тапиа, посланик на Кралство Испания в България, и Хавиер Валдивиелсо, директор на Институт „Сервантес” в София.

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
24.02.2017 г. 17:29
Етикети:
Луис Басатпремиера на книгаиздателство Колибри
Висенс Виляторо
Завръщането на Басат
Посетено:
1018
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25172-premiera-zavrashtaneto-na-basat